Notion: De Productiviteitstool

Tool highlight Notion

Notion is een alles-in-één werkruimte voor teams en individuen om projecten, taken, notities en kennis te beheren en te delen. Met Notion kun je verschillende soorten content op één plek verzamelen, organiseren en delen, zoals tekst, afbeeldingen, video’s, databases en meer.

Voor ondernemingen kan Notion nuttig zijn bij het beheren van projecten, teamsamenwerking, het bijhouden van bedrijfsinformatie en het delen van kennis. Met Notion kun je bijvoorbeeld een centraal dashboard creëren voor het bijhouden van projectvoortgang, taken en deadlines. Ook kun je databases maken om informatie over klanten, producten en diensten bij te houden. Daarnaast kun je interne wiki’s en kennisbanken maken om belangrijke bedrijfsinformatie te delen met je team. Dit kan de efficiëntie en productiviteit van je onderneming verbeteren.

Aan de slag met Notion

Wil jij aan de slag met Notion? Volg de onderstaande stappen om gemakkelijk te beginnen.

 1. Maak een account aan op Notion.so en log in.

 2. Maak een nieuwe pagina aan door op de “New Page” knop in het linker menu te klikken.

 3. Kies een sjabloon of start met een lege pagina. Notion biedt verschillende sjablonen aan, waaronder sjablonen voor takenlijsten, projectmanagement, en meer.

 4. Voeg content toe aan de pagina door op het plusteken “+” te klikken en vervolgens het type inhoud te selecteren dat je wilt toevoegen, zoals tekst, een tabel, een checklist, een afbeelding, enzovoort.

 5. Organiseer de pagina door secties en subpagina’s aan te maken. Klik op “Add a Section” om een nieuwe sectie aan te maken en klik op “Add a Page” om een nieuwe subpagina aan te maken.

 6. Voeg databases toe om gegevens te beheren en te organiseren. Klik op “Add a Database” en selecteer het type database dat je wilt maken, zoals een taakbeheer database of een projectmanagement database.

 7. Gebruik filters, sorteeropties en weergaven om jouw gegevens op verschillende manieren te bekijken. Klik op “Filter” om jouw gegevens te filteren op basis van verschillende criteria, klik op “Sort” om jouw gegevens te sorteren op basis van verschillende criteria, en klik op “View” om verschillende weergaven van jouw gegevens te bekijken.

 8. Werk samen met anderen door jouw Notion-pagina’s te delen en samen te werken aan projecten en taken. Klik op “Share” om de toegang tot jouw pagina’s te delen met anderen en nodig jouw teamleden uit om samen te werken.

Functies en Mogelijkheden binnen Notion

Notion biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden. Om jou beter vooruit te helpen hebben wij de belangrijkste functies en mogelijkheden op een rijtje gezet en uitgelegd wat ze precies betekenen.

Pagina's en Databases

De primaire bouwstenen van Notion zijn pagina’s en databases. Pagina’s zijn individuele documenten of notities, terwijl databases collecties van pagina’s zijn georganiseerd in tabellen. Je kunt pagina’s en databases aan elkaar koppelen om een web van informatie en relaties te creëren.

Taken en To-Do Lijsten

Notion biedt een krachtig taakbeheersysteem waarmee je to-do lijsten kunt maken, taken aan teamleden kunt toewijzen, vervaldatums en herinneringen kunt instellen en jouw voortgang kunt bijhouden. Je kunt het ook gebruiken om terugkerende taken te maken en taakafhankelijkheden op te zetten.

Kalenders en Planning

De kalenderfunctie stelt je in staat om evenementen te maken en te beheren, vergaderingen te plannen en deadlines bij te houden. Je kunt jouw kalender ook integreren met jouw taken en to-do lijsten om een compleet beeld te krijgen van jouw dag en week.

Samenwerking en Delen

Notion biedt samenwerkingsfuncties waarmee je pagina’s en databases kunt delen met teamleden, waardoor het gemakkelijk wordt om projecten te beheren en informatie te delen. Je kunt toegangsrechten instellen voor individuele gebruikers of teams, zodat je controle hebt over wie wat kan bewerken.

Notities en Documentatie

Met deze tool kun je uitgebreide notities maken en documentatie bijhouden voor jouw werk of projecten. Je kunt tekst, afbeeldingen, video’s en andere media toevoegen aan jouw notities en deze op een logische manier organiseren.

Integraties en Automatisering

Deze tool biedt integraties met andere productiviteitsapps en tools, waaronder Slack, Google Drive en Trello. Je kunt ook automatiseringsregels instellen om taken en andere acties te automatiseren, waardoor je tijd en moeite bespaart.

Aanbevelingen & Slimmigheidjes

 • Maak gebruik van sjablonen: Notion biedt een breed scala aan sjablonen om je op weg te helpen, dus maak er gebruik van om tijd te besparen en snel aan de slag te gaan.

 • Personaliseer jouw werkruimte: Pas de interface aan om jouw persoonlijke stijl en voorkeuren weer te geven, zodat je efficiënter kunt werken.

 • Leer sneltoetsen: Notion biedt talloze sneltoetsen om jouw werk sneller en gemakkelijker te maken. Neem de tijd om ze te leren en te gebruiken.

 • Werk met anderen samen: Notion is ontworpen om samenwerking te stimuleren, dus werk met anderen samen om projecten te beheren en informatie te delen.

 • Automatiseer taken: Maak gebruik van de automatiseringsregels om repetitieve taken te automatiseren en jouw productiviteit te verhogen.

Veelgestelde vragen

Wat is Notion?

Notion is een alles-in-één productiviteitsapp die notities, to-do lijsten, databases, kalenders en meer combineert.

Hoe kan ik aan de slag gaan met Notion?

Om aan de slag te gaan, meld je je aan voor een gratis account op hun website of download je de app op jouw mobiele apparaat.

Kan ik samenwerken met anderen op Notion?

Ja, Notion biedt samenwerkingsfuncties waarmee je pagina’s en databases kunt delen met anderen, en toegangsrechten kunt instellen voor individuele gebruikers of teams.

Is Notion gratis?

De tool biedt een gratis versie met beperkte functies, evenals betaalde abonnementen met meer functies en mogelijkheden.

Kan ik Notion gebruiken op meerdere apparaten?

Ja, het is beschikbaar op het web en voor iOS- en Android-apparaten, zodat je jouw informatie overal kunt openen.

Wat zijn enkele van de integraties die Notion biedt?

Notion biedt integraties met andere productiviteitsapps en tools, waaronder Slack, Google Drive, Trello, Zapier en meer.

Tot slot

We hopen dat we je wat meer hebben kunnen leren over de tool Notion en waarom dit handige productiviteitsapp is. Of jij nu een WordPressWooCommerceMagento of Reseller webhosting nodig hebt, wij staan dagelijks voor je klaar en doen ons best om voor jou het verschil te maken met Top performance architectuur naast een dagelijkse Premium support die bereikbaar is van 09:00u ’s ochtends tot 22:30u ’s middags, ook in het weekend en op feestdagen!

Heb je nog vragen of wil je direct bestellen? Stuur ons een bericht via support@hoasted.com !

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer de nieuwste mogelijkheden.

Gerelaterde artikelen