Service Level Agreement (SLA)

Speciale aanvulling op onze dienstverlening.

Managed hosting van Hoasted is een service ontwikkeld voor ondernemers, bedrijven en organisaties
die niet belast willen worden met de hoge kosten van systeembeheer en een eigen infrastructuur. Met een Service Level Agreement (SLA) van Hoasted is er de mogelijkheid om de standaard garanties en service die wij aanbieden, tegen betaling aan te vullen met speciale voorwaarden en garanties.


Afhankelijk van de afgenomen SLA, voeren wij onder andere extra monitoring en service uit, garanderen we responsetijden en bieden we tevens speciale garanties. Deze aanvulling is speciaal voor klanten die hoge eisen stellen aan applicaties, infrastructuur en/of bedrijfskritische internet toepassingen en garandaard op ieder momoment de hoogste operationele bereikbaarheid.

Service level agreement

SLA typen en prijzen

Onderstaande de verschillende typen licenties, per gebruiker per maand.

SLA basis SLA standaard SLA premium
Management
Backups Minimaal 1x per dag Minimaal 2x per dag Minimaal 3x per dag
Hardware monitoring 24/7 24/7 24/7
Proactieve monitoring Inbegrepen Inbegrepen Inbegrepen
Applicatie monitoring op eigen endpoint Nee Nee Ja
Updates en controles Maandelijks Maandelijks Maandelijks
Service Level Agreement
Hardware bereikbaarheid garantie 99,9% 99,95% 99,99%
Emergency patching Binnen 72 uur Binnen 48 uur Binnen 24 uur
Responsetijd 3 uur 2 uur 1 uur
Onderhoud en werkzaamheden Tijdens kantooruren Tijdens Support uren Tijdens Support uren
Opvolging storingsmeldingen Tijdens kantooruren Tijdens Support uren 24/7
inbegrepen systeembeheer uren 30 minuten 1 uur 2 uur
Extra systeembeheer uren 110 euro per uur 100 euro per uur 90 euro per uur
Prijs per maand 79 euro 129 euro 199 euro
Direct aan de slag of hulp nodig bij je keuze?

Veelgestelde vragen

Wat is inbegrepen?

Standaard leveren wij bij managed VPS volledige support op hardware, netwerk, systeemsoftware, webserver en mailserver. Tijdens en buiten kantoortijden wordt gratis support verleend op deze onderdelen en tevens op op kritieke storingen hieraan gerelateerd.

Dien ik bij een SLA ook nog backups af te nemen?

Nee dat is niet nodig. De backup service à 9,99 per maand is bij iedere SLA kosteloos inbegrepen. Wanneer je al een Managed VPS hebt met basis backups, komen deze te vervallen bij de afname van een SLA.

Kunnen jullie speciale wensen doorvoeren?

Ja dat kan zeker! Op verzoek voeren we speciale wensen uit ten aanzien van systeemsoftware, performance optimalisatie en security, en installeren we maatwerk-software en -modules tegen het inbegrepen aantal uren systeembeheer van de betreffende SLA. Daarbuiten tegen het bijbehorende uurtarief van de afgenomen SLA.

Waar monitoren jullie op?

Standaard doen we dat bij iedere SLA op alle hardware aspecten. Hiermee garanderen we dat alle hardware altijd goed functioneert. Indien je graag wilt dat we ook op een custom endpoint, url of keyword monitoren dan raden we aan gebruik te maken van de SLA premium.

Hoe werkt het als ik zelf onderhoud doe?

Het onderhoud aan je website of applicatie wordt door jou aan- en afmeld, om te voorkomen dat er onnodig alarmbellen afgaan en kosten bij komen kijken.

Hoe gaan jullie om met hardware storingen?

Al onze infrastructuur draait op een onderliggende opzet die redundant is opgezet. Hiermee kunnen we zonder downtime of dataverlies jouw VPS live overzetten naar andere hardware. Dat geeft onze technische afdeling de mogelijkheid om hardware onderhoud aan de servers uit te voeren zonder dat er gebruik wordt gemaakt van de betreffende hardware en kunnen we jou de hoogste uptime garantie bieden. Hoe hoger de SLA, hoe groter de redundancy ratio’s die wij voor jouw VPS aanhouden.

Hoe werkt de custom endpoint monitoring?

Het bepalen welke controle wij als monitor kiezen is door jou zelf aan te geven. Dit kan bijvoorbeeld op basis van de bereikbaarheid van de pagina, HTTPS status, ping of keyword op pagina zijn.

Wat als jullie niet voldoen aan de garanties?

Per 60 minuten die we niet voldoen aan onze garanties, ontvang je 10% compensatie. Deze berekening doen we op maandbasis en tot 100% van de kosten voor de betreffende dienst waarop de SLA is toegepast.

Wat als mijn applicatie vastloopt?

Bij een SLA premium bieden we ook de mogelijkheid dat wij de monitoring doen op jouw eigen applicatie of website. Wanneer we merken dat deze niet functioneert, nemen we direct contact en bieden we tevens de mogelijkheid om al dan niet direct een reboot of service restart uit te voeren voor jou.

Waarvoor kan ik de systeembeheer uren inzetten?

Deze uren kunnen worden ingezet voor het verbeteren van veiligheid, snelheid of stabiliteit van jouw applicatie of website.