Over domein verhuizingen

Hoe je domein verhuizen naar Hoasted werkt

Iedere domeinnaam is uniek en kan maar in beheer zijn bij één provider tegelijk. Vergelijk het met een straatadres dat nodig is zodat bezoek je kan vinden. Een domein bestaat uit een naam (zoals Hoasted) en een extensie of TLD (zoals .com), die samen een uniek adres vormen (hoasted.com).

Wanneer je al een domeinnaam hebt bij een andere hosting provider, kan deze naar Hoasted overgezet worden, zodat je de voordelen van beheer, prijs en support volledig kunt benutten. Voor het verhuizen van een domein hebben we drie zaken nodig, die we verderop in detail toelichten:

domein verhuizen

ALLE STAPPEN BIJ EEN DOMEINVERHUIZING

Hoe domein verhuizen werkt

Bij een domein verhuizing verandert de beheerder van je domeinnaam, terwijl de eigenaar van de domeinnaam (jij dus) hetzelfde blijft. De persoon of instantie die een verhuizing van een domeinnaam kan initiëren en doorvoeren is de eigenaar van de domeinnaam. Het proces hieronder beschrijft de stappen die je moet nemen voor een soepele verhuizing van je domein.

Vraag bij je huidige provider de verhuiscode (of token / auth code of EPP-code) op van je domein. Deze unieke code is nodig om een domein over te zetten naar een andere beheerder of provider. Controleer tevens dat er geen verhuisslot actief is, zodat niets de verhuizing in de weg staat. Mocht je niet weten hoe je een verhuiscode kunt opvragen bij je huidige provider, stuur de betreffende support afdeling dan de volgende e-mail:

________________
Beste,

Graag zou ik onderstaande domeinnamen uit mijn klantenaccount willen verhuizen naar een andere provider. Zouden jullie mij hiervoor de verhuiscodes kunnen toesturen en tevens kunnen controleren of er geen verhuisslot meer actief is op deze domeinen?

– jouwdomeinnaamhier.nl
– nogeendomeinnaam.nl
– etc

Zie ze graag tegemoet en alvast dank voor jullie hulp!

Naam
________________

Wanneer je de verhuiscode gekregen hebt, kun je beginnen met het bestelproces op onze website.  Indien je nog geen klanten account hebt, kun je die aanmaken. Log vervolgens in op je klantenaccount, ga naar ‘bestel’ en klik op domein verhuizen. Vul je domein in en vul de verhuiscode in die je gekregen hebt van je huidige provider. Na de afronding van je domein verhuisbestelling zal de verhuizing in gang gezet worden.

In bepaalde gevallen (meestal bij .com, .org, .info en .net) ontvangt de eigenaar/houder via e-mail een verzoek tot bevestiging van verhuizing. Na het bevestigen zal de verhuizing starten. Zolang je van Hoasted nog geen e-mail over succesvolle domeinverhuizing hebt ontvangen, blijven oude instellingen gehandhaafd. 

Bij de meeste extensies zoals .nl, .be, .eu en .de gaan verhuizingen direct (binnen een uur). Andere extensies zoals .com en .org kunnen tot maximaal 7 dagen duren. Bij succesvolle afronding van de domeinverhuizing ontvang je automatisch een e-mail bevestiging. Vanaf dat moment zijn nieuwe instellingen veelal binnen hooguit enkele uren actief.

domein verhuizing in bulk prijzen verhuizen

Domein portfolio beheer

We krijgen regelmatig de opmerking van klanten of partners die werken met meerdere domein providers, dat het beheer in verschillende omgevingen veel werk met zich meebrengt en daarnaast duurder is. 

Vaak lijkt het veel werk en risico om een portfolio van domeinnamen bij één provider onder te brengen, echter is het tegendeel waar. We hebben diverse tools en geautomatiseerde processen om grotere hoeveelheden domeinnamen naadloos en veilig over te zetten.

Heb jij nog domeinnamen elders staan en wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn, neem dan contact op met onze support. Een van onze verhuisexperts helpt je persoonlijk en vrijblijvend met de mogelijkheden.

Vrijblijvend gesprek met een domein expert?

ZOVEEL MEER DAN EEN DOMEIN

Inbegrepen voordelen

Wanneer je domeinen bij Hoasted beheert, krijg je zoveel meer dan enkel domeinen. Wij zorgen ervoor dat je het meeste uit je domeinregistratie haalt. Of het domein nou direct aan hosting wordt gekoppeld, of enkel wordt gebruikt voor het ontvangen van email of website forwarding. Wij bieden je de tools bij iedere domeinregistratie.

Veelgestelde vragen

Wat hebben jullie van mij nodig?​

We hebben de domeinnaam en de verhuiscode van het domein nodig om je domein te verhuizen.

Welke soorten domeinnamen kan ik verhuizen?

Alle domeinnamen (dus .nl, .com, .eu, .info en duizenden anderen) kunnen wij verhuizen naar ons.

Kan ik mijn domein verhuizen zonder een website af te nemen?

Je kunt inderdaad je domein verhuizen, zonder dat je een website abonnement bij ons afgesloten hebt.

Kan ik zelf DNS wijzigingen doorvoeren?

Ja, zodra jouw domein verhuisd is en gekoppeld aan je website kun je DNS wijzigingen doorvoeren.

Hoe snel gaat een domeinverhuizing?

De snelheid varieert per soort domein. Een .be domein verhuist per ommegaande, een .nl domein duurt maximaal een uur en bijvoorbeeld een .com, .net en .org domein duren veelal zo’n 5 tot 7 dagen.