Hoe domeinen werken 2018-09-18T13:31:38+00:00

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is je eigen webadres voor je website. Je kunt het vergelijken met een straatadres dat nodig is om online gevonden te worden. Het bestaat uit een naam (zoals Hoasted) en een extensie of TLD (zoals .com), die samen de volledige domeinnaam vormen (hoasted.com). Zodra je bij ons een domeinnaam registreert ben jij de enige eigenaar van jouw unieke website adres.

Bestel een domeinnaam

Nieuwe domeinnaam extensies

De laatste tijd zijn er meer dan duizenden nieuwe extensies bijgekomen, zoals .amsterdam, .shop, .hotel, .club, enz. Grijp nu je kans en registreer domeinnamen naar keuze met jouw bedrijfs- of projectnaam in combinatie met een grote keuze uit extensies.

Bekijk alle extensies

Hoe een domein verhuizen werkt

Je transfert een domein als je van hosting provider wil veranderen. Je verandert van bedrijf waar je de domeinnaam geregistreerd hebt, terwijl de eigenaar van de domeinnaam (jij) hetzelfde blijft. De enige die een domeinnaam verhuizing kan initïeren en doorvoeren is de eigenaar van de domeinnaam. Het proces hieronder beschrijft de stappen die je moet nemen voor een soepele verhuizing van je domein.

Stap 1

Neem contact op met de huidige provider

Stel simpelweg de huidige provider op de hoogte dat je je domein gaat verhuizen. Verzoek ze om je een Domein Authorisatie Code te sturen (ook wel bekend als transfer token of EPP code). Dit is nodig om het domein te verhuizen. Let erop dat er geen domein vergrendeling actief is, zodat niets de verhuizing hindert.
Stap 2

Start domein bestelling

Als je de transfer token gekregen hebt, kun je beginnen met het bestelproces op onze website. Selecteer je domein en klik op verhuizen. Daar vul je de transfer code in die je gekregen hebt van je huidige provider. Het bestelproces moet voltooid zijn voordat het domein transfer proces kan beginnen.
Stap 3

Bevestig verhuizing

Er wordt een e-mail ter bevestiging verzonden naar het admin-contact in de WHOIS, om te verifïeren dat de verhuizing rechtmatig is. Let erop dat het e-mailadres in de WHOIS correct is en dat de eigenaar van het domein weet dat de e-mail eraan komt, zodat de verhuizing kan worden goedgekeurd. Bevestig de verhuizing als je de e-mail ontvangt.
Stap 4

Start migratie

Afhankelijk van je huidige registrant kan het migratieproces tot 7 dagen duren. In dit stadium hoef je nog niets te doen. Als de verhuizing succesvol is doorgevoerd ontvang je van ons een e-mail ter bevestiging. Vanaf dat moment is het domein transfer proces afgerond, en kun jij aan de slag!