Verhuis diensten

Hulp bij website, e-mail en domein verhuizingen.

Of je nou zelf je website wilt verhuizen of je graag onze hulp in wilt schakelen, wij bieden alle mogelijkheden om zonder zorgen over te stappen. Of dat nou enkel voor een kleine instelling is, of voor alles.
Klik op onderstaande knop om te informeren naar de mogelijkheden of direct aan de slag te gaan. Je geeft ons aan wat je graag wenst te verhuizen en wij regelen de rest!
Informeer direct naar jouw mogelijkheden!
Verhuizen website

VERHUISSERVICE VAN HOASTED

Werking van een verhuizing

Bij een professionele verhuizing lopen wij onderstaande stappen door. Daarmee zorgen we voor minimale downtime en een zorgeloze overzetting. Afhankelijk van je gekozen hosting pakket is de verhuizing van je website en e-mail kosteloos inbegrepen.

De aanvraag van jouw website verhuizing kun je direct via onze support of dit formulier indienen. Ben je nog geen klant? Dan graag je eerst als klant registreren.

Nadat we je migratieverzoek hebben ontvangen zetten we het proces in werking op het moment van jouw voorkeur, wat vaak binnen één dag geregeld kan zijn. Samen plannen we een tijdstip en stappen om de migratie uit te voeren, de migratie zelf duurt meestal minder dan twee uur.

Om je website te verhuizen hebben we de inloggegevens nodig, denk daarbij aan FTP-host, gebruikersnaam en wachtwoord. Mocht je bij je oude provider een klanten login hebben, dan is het bij de verhuizing ook handig om dat door te geven. Heb je die gegevens niet beschikbaar, vraag ze dan aan bij je oude provider. Wanneer je tevens ook je e-mailaccounts wilt laten verhuizen, geef dan ook de e-mailadressen en de bijbehorende wachtwoorden daarvan door bij de aanvraag.

Hoasted support maakt de bestelling met jouw gewenst hosting account en diensten aan.

Nadat je bestelling is aangemaakt zetten we je nieuwe e-mail accounts alvast klaar en doen we alvast alle instellingen zoals doorverwijzers van domeinen en e-mail.

Op basis van de aangeleverde gegevens bereiden we alles goed voor, zodat er geen onderbreking in je website bereikbaarheid of email ontstaat. Zo passen we binnen je huidige instellingen de TTL (DNS vernieuwingstijd) aan, zodat alles vlekkeloos over kan en niemand iets merkt van de omzetting.

In overleg met jou gaat Hoasted de website klaarzetten op je nieuwe omgeving. Als je ook e-mailboxen wilt laten verhuizen, zorgen wij dat al je e-mails en je mappen overgezet worden. Geen enkele e-mail gaat verloren bij de verhuizing en je kunt gewoon weer verder met je hele mailarchief en mappenstructuur. Alles wordt overgezet met minimale tot geen enkele downtime.

Je krijgt van ons de nieuwe instellingen en voor ieder type apparaat en software hebben we praktische handleidingen om je mail instellingen aan te passen in je e-mailprogramma.

Met de DNS stelt Hoasted in dat bezoekers uitkomen op je website bij Hoasted en dat mail daar eveneens wordt afgeleverd. Jouw domein of domeinen worden naar Hoasted verhuisd.

Domeinverhuizingen duren tussen een half uur en vijf dagen afhankelijk van het soort domein. Waar van toepassingen stellen we nog overige zaken in en zorgen we tevens voor een veilige verbinding (HTTPS) met een SSL certificaat.

Als alles afgerond is doen wij een laatste controle of de website goed, snel en veilig in beeld komt en zaken zoals contactformulier correct werken. We kijken ook nog even of er in de tussentijd nog e-mail is afgeleverd bij je oude provider en zetten die eveneens over. Je ontvangt bericht van ons dat alles is overgezet. Je kunt zelf ook nog een controle uitvoeren of alles klopt en vervolgens de overgezette diensten opzeggen bij je oude provider.

 

Snel aan de slag

Als je nog geen website hebt, kun je bij ons heel eenvoudig WordPress, Joomla of een ander website systeem (CMS) gebruiken om je website te maken. Wanneer je elders al een website hebt, verhuizen wij deze zonder problemen, inclusief eventuele domeinen en e-mailboxen.

Snelle start

Als je nog geen website hebt

Bij ons krijg je onmiddellijke activatie. Installeer je favoriete app in een klik, klaar voor jou in secondes. We bieden gratis WordPress, Bootstrap en Joomla templates en stap-voor-stap tutorials. Als je vast zit, helpt ons support team je op gang.

Pijnloze transfer

Als je al een website hebt

Laat ons je helpen om te migreren naar Hoasted. Leun achterover en relax terwijl je domein, website en e-mail worden overgezet naar Hoasted door echte mensen. Naadloze transfers, zonder downtime. Wij doen gratis al het werk voor je. Snel en pijnloos.

Waarom Hoasted

Volledige klanttevredenheid is wat ons drijft, daarom zetten we graag een stapje extra voor je. Lees meer over hoe wij ons onderscheiden.

Onze garantie

Ons bedrijf is gebaseerd op een aantal basisprincipes. Dat is waar we voor staan en wat we jou beloven. Kom meer te weten.

Ons resellerprogramma

Dingen beter en sneller doen, en profiteren van vele andere voordelen door deel te nemen aan het Hoasted reseller programma.

Bestel hosting

Klaar om aan de slag te gaan met een webhosting pakket? Bekijk onze populairste pakketten en ga binnen enkele tellen aan de slag.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is je eigen webadres voor je website. Je kunt het vergelijken met een straatadres dat nodig is om online gevonden te worden. Het bestaat uit een naam (zoals Hoasted) en een extensie of TLD (zoals .com), die samen de volledige domeinnaam vormen (hoasted.com). Zodra je bij ons een domeinnaam registreert ben jij de enige eigenaar van jouw unieke website adres.

top level domain-1

Veelgestelde vragen

Wat hebben jullie van mij nodig?​

We hebben de login van het klantenaccount van je vorige host nodig om een verhuizing te doen zonder enige downtime (aanbevolen). Mocht je die niet hebben dan kunnen we ook de verhuizing uitvoeren op basis van een FTP login, echter is de kans op tijdelijke onbereikbaarheid dan groter. Daarnaast hebben we de verhuiscode nodig van het domein dat je graag wilt verhuizen.

Is de gratis migratie inclusief bij elk account?

Website migratie is inclusief voor de meeste hosting pakketten. Afhankelijk van het type pakket zijn ook de migratie van e-mail of een volledige begeleiding bij het omzetten inclusief (concierge on-boarding) inclusief. Zie hiervoor de betreffende productpagina of dit inbegrepen is. Mocht je hier vragen over hebben, stel ze gerust!

Welk typen CMS verhuizen jullie kosteloos?

Bij de meeste hosting pakketten zit een kosteloze migratie inbegrepen, mits dit een WordPress, Joomla, Drupal, Magento of statische html website betreft. In het geval een custom installatie of CMS betreft kunnen we deze nog steeds verhuizen, echter kun je in dat geval het beste eerst even contact opnemen met onze support. Dan kijken we samen wat het handigste is qua aanpak.

Is de migratie van mijn SSL certificaat inclusief?

Wanneer wij alle gegevens van het SSL van je ontvangen kunnen we het bestaande SSL opnieuw genereren. Wanneer je echter nog maar weinig geldigheid hebt of gebruik maakt van een eenvoudig SSL, is het slimmer om een nieuw SSL te bestellen en te installeren.

Zijn er data garanties?

Ja, wij halen alle data ‘read-only’ op vanuit je bestaande hosting omgeving en plaatsen deze in je nieuwe hosting account. Vervolgens stellen we alles meteen goed in voor snelle laadtijden, zodat je daar zelf niets meer voor hoeft te doen. Nadat alles klaar is doen we uitvoerige tests op de functionaliteit en vergelijken we oud met nieuw. Wanneer dit afgerond is, vragen we jou om alles te controleren en te bevestigen dat de verhuizing naar 100% tevredenheid is overgezet.

Maken jullie wijzigingen tijdens de migratie?

Nee, wij nemen je website installatie exact over zoals hij nu ook actief is. We passen daarbij geen code, plugins of andere data aan en voeren ook geen updates uit. Wat we wel doen is het implementeren van de juiste caching en PHP instellingen zodat je website ook meteen goed ingesteld is en daarmee lekker snel is. Als je wilt dat we tijdens het verhuisproces nog custom aanpassingen doen of bijvoorbeeld een SSL certificaat installeren, dan nemen we dat natuurlijk wel mee. Daarnaast doen we daarbij waar nodig ook de nodige aanpassingen om te zorgen voor een veilige verbinding tussen de server en het internet.

Verhuizen jullie mijn contacten en agenda ook?

Wanneer we je mailbox overzetten dan verhuizen we standaard al jouw e-mails, mappen en bijlagen per e-mail account. Indien je echter ook wilt dat we je contacten of agenda’s overzetten, dan kan dat (afhankelijk van je bestaande oplossing) tegen een kleine meerprijs. Daarvoor hebben we toegang nodig tot je online contactenlijst en/of agenda, waar we alle bestaande data uit kunnen exporteren. Deze data zullen we vervolgens voor jou importeren in je gekozen hosting en e-mail oplossing.