Verhuis domeinaam 2019-08-27T12:44:38+00:00

Hoe een domein verhuizen werkt

Je verhuist een domein als je van hosting provider wil veranderen. Je verandert van bedrijf waar je de domeinnaam geregistreerd hebt, terwijl de eigenaar van de domeinnaam (jij) hetzelfde blijft. De enige die een verhuizing van een domeinnaam kan initiëren en doorvoeren is de eigenaar van de domeinnaam. Het proces hieronder beschrijft de stappen die je moet nemen voor een soepele verhuizing van je domein.

Stap 1

Neem contact op met de huidige provider

Stel simpelweg de huidige provider op de hoogte dat je je domein gaat verhuizen. Verzoek ze om je een Domein Autorisatie Code te sturen (ook wel bekend als verhuiscode, transfer token of EPP code). Dit is nodig om het domein te verhuizen. Vraag tevens een eventuele lock (domein vergrendeling) uit te zetten, zodat niets de verhuizing hindert.
Stap 2

Start domein bestelling

Als je de transfer token gekregen hebt, kun je beginnen met het bestelproces op onze website. Selecteer je domein en klik op verhuizen. Daar vul je de transfer code in die je gekregen hebt van je huidige provider. Het bestelproces moet voltooid zijn voordat het domein transfer proces kan beginnen.
Stap 3

Bevestig verhuizing

Bij bepaalde domeinen wordt er een e-mail ter bevestiging verzonden naar het admin-contact in de WHOIS, om te verifïëren dat de verhuizing rechtmatig is. Let erop dat het e-mailadres in de WHOIS correct is en dat de eigenaar van het domein weet dat de e-mail eraan komt, zodat de verhuizing kan worden goedgekeurd. Bevestig de verhuizing als je de e-mail ontvangt.
Stap 4

Start migratie

Afhankelijk van je huidige registrant en de domein-extensie kan het migratieproces tot 7 dagen duren. In dit stadium hoef je nog niets te doen. Als de verhuizing succesvol is doorgevoerd ontvang je van ons een e-mail ter bevestiging. Vanaf dat moment is het domein verhuisproces afgerond, en kun jij aan de slag!

Meer Diensten

WHAT ARE YOU WAITING FOR?

Claim your own domain name in seconds.