Domein verhuizen

Zet je bestaande domeinen over naar Hoasted en geniet vele voordelen zoals volledige controle, privacy, eenvoudig portfolio beheer en scherpe prijzen.

Eenvoudig verhuizen

Heb je al een domeinnaam en wil je deze verhuizen naar Hoasted? Vul jouw domeinnaam hierboven in en klik op de knop om het verhuisproces te starten.

In het volgende scherm vul je de zogenaamde verhuiscode in van het domein (ook token of  autorisatiecode genoemd). Deze unieke code kun je opvragen bij je huidige provider.

domein verhuizen

TOELICHTING

Hoe domein verhuizen werkt

Bij een domein verhuizing verandert de beheerder van je domeinnaam, terwijl de eigenaar van de domeinnaam (jij) hetzelfde blijft. De persoon of instantie die een verhuizing van een domeinnaam kan initiëren en doorvoeren is de eigenaar van de domeinnaam. Het proces hieronder beschrijft de stappen die je moet nemen voor een soepele verhuizing van je domein.

Stap 1
Opvragen verhuiscode

Vraag bij je huidige provider de verhuiscode (of token / auth code of epp code) op van je domein. Deze unieke code is nodig om een domein over te zetten naar een andere beheerder of provider. Controleer tevens dat er geen verhuisslot actief is, zodat niets de verhuizing in de weg staat.

Stap 2
Start domein bestelling

Als je de transfer token gekregen hebt, kun je beginnen met het bestelproces op onze website. Selecteer je domein en klik op verhuizen. Daar vul je de verhuiscode in die je gekregen hebt van je huidige provider. Het bestelproces moet voltooid zijn voordat de verhuizing kan starten.

Stap 3
Bevestig verhuizing

In bepaalde gevallen (meestal bij .com, .org, .info en .net) ontvangt de houder via e-mail een verzoek tot bevestiging van verhuizing. Na bevestiging zal de verhuizing starten. Zolang je van Hoasted nog geen bevestiging van succesvolle afronding hebt ontvangen, blijven oude instellingen gehandhaafd. 

STAP 4
Aan de slag

Bij de meeste extensies zoals .nl, .be, .eu en .de gaan verhuizingen direct. Andere extensies zoals .com en .org kunnen tot maximaal 7 dagen duren. Bij succesvolle afronding ontvang je automatisch een e-mail bevestiging. Vanaf dat moment zijn nieuwe instellingen binnen enkele uren actief.

domein verhuizing in bulk prijzen verhuizen

Domein portfolio beheer

We krijgen regelmatig de opmerking van klanten of partners die werken met meerdere domein providers, dat het beheer in verschillende omgevingen veel werk met zich meebrengt en daarnaast duurder is. 

Vaak lijkt het veel werk en risico om een portfolio van domeinnamen bij verschillende providers te consolideren, echter is het tegendeel waar. We hebben diverse tools en geautomatiseerde processen om grotere hoeveelheden domeinnamen naadloos en veilig over te zetten.

Heb jij nog domeinnamen elders staan en wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn, contact onze support. Een van onze verhuisexperts helpt je persoonlijk en vrijblijvend met de mogelijkheden.

Vrijblijvend gesprek met een domein expert?

ZOVEEL MEER DAN EEN DOMEIN

Inbegrepen voordelen

Wanneer je domeinen bij Hoasted beheert, krijg je zoveel meer dan enkel domeinen. Wij zorgen ervoor dat je het meeste uit je domeinregistratie haalt. Of het domein nou direct aan hosting wordt gekoppeld, of enkel wordt gebruikt voor het ontvangen van email of website forwarding. Wij bieden je de tools bij iedere domeinregistratie.

Vraag vrijblijvende input van een specialist

Weet je niet welk pakket voor jou het beste is? Stel je vraag aan onze hosting experts en we kijken met je mee welk pakket dat het beste bij jouw business past.

Bekijk onze technische specificaties

Op zoek naar meer technische details? Voor de volledigheid hebben we de meest gestelde vragen, over alle hosting pakketten en ons platform, op een rij gezet voor je.

Op zoek naar een maatwerk oplossing?

Heb je meer dan één account nodig, of ben je op zoek naar een speciale setup voor jouw business? Snappen we! Laat ons een voorstel maken dat exact aansluit op je wensen.