Hoasted domein privacy

Jouw gegevens niet vindbaar in whois van je domein

De Whois database is toegankelijk voor iedereen op het internet. Het biedt mensen de mogelijkheid om de status of informatie over een bestaande domeinnaam op te zoeken. Als je een domein registreert, het maakt niet uit welk top level domein (.com, .org etc), maak je je gegevens openbaar in een whois databank. Spammers en marketingbedrijven vinden daar dan bijvoorbeeld je naam, adres, e-mailadres en/of  telefoonnummer. Hoasted biedt daarvoor de oplossing: domein privacy.

Hoe domein privacy werkt

Hoasted biedt domein privacy, dit is een dienst die de contactgegevens bij jouw domein anonimiseert. Als je gebruik maakt van deze dienst is je persoonlijke informatie niet meer beschikbaar voor het publiek en wordt deze vervangen met geanonimiseerde contactgegevens. Met onze inbegrepen doorstuur-service kunnen mensen je nog steeds bereiken, zonder dat je persoonlijke gegevens online staan of inzichtelijk zijn.

Als je domein privacy wil toevoegen aan je domein, hoef je alleen maar op de domein privacy add-on te klikken als je een domein bestelt, of contact op te nemen met onze klantenservice.

Domein privacy details
Kosten 5,99 per jaar per domein
Contactverzoeken doorgestuurd inbegrepen
Activatie privacy tijdens of na aanschaf
domein privacy

Veelgestelde vragen

Waar wordt mijn informatie getoond?

Op internet zijn er per soort domein (extensie) whois servers, welke je kunt interpreteren als digitale telefoonboeken. Deze whois databases zijn openbaar en doorzoekbaar, waardoor iedereen publiekelijk kan opzoeken wie de eigenaar is van een domein. Voor .nl doe je dat bij SIDN. Voor de internationale domeinen als .com, .net en .org kun je terecht bij ICANN of domaintools. Voor de registers per extensies kun je via IANA inzien waar je de betreffende whois databases kunt inzien.

Welke gegevens zijn standaard zichtbaar?

Ieder overkoepelend domein registrar stelt het verplicht contactgegevens door te geven bij een domein registratie of verhuizing. Afhankelijk van de extensie en het beherende register wordt jouw informatie standaard opgenomen in een publieke ‘whois database’, waar in ieder geval de eigenaar van het domein met in een aantal gevallen adresgegevens, telefoonnummer en ook het e-mailadres worden getoond.

Wanneer wij domein privacy toevoegen aan het domein, geven wij onze eigen speciale privacy gegevens door, waardoor jij voldoet aan de regelgeving en wij eventuele contactverzoeken doorsturen aan jou.

Verandert er iets aan mijn domeinnaam?

Er verandert niets aan je domeinnaam. Alleen als gezocht wordt in de whois voor domeinen worden onze privacy gegevens daar getoond als Hoasted Privacy, in plaats van jouw gegevens. Eventuele contactverzoeken voor domeinen met onze ‘ID protectie’ verlopen via een contactformulier, waardoor je contactgegevens niet gebruikt kunnen worden voor marketing of spam doeleinden.

Raden jullie aan om privacy toe te voegen?

Ja, met name om  spam te voorkomen op je contact e-mail. Verder raden we ook aan om privacy toe te voegen indien je anoniem wilt blijven en niet wilt laten zien in wiens eigendom het domein is. De domein eigenaar kan daarmee niet rechtstreeks benaderd worden voor marketing acties of ongewenste e-mail lijsten.

Hoe kan ik privacy toevoegen aan mijn domein?

Dit die je direct via Hoasted en kan op twee manieren:
1.  Bij het bestellen vink je aan ID Protectie
2. Achteraf met een verzoek aan onze support

Wij maken dan alles voor jou in orde.