Dropcatch service

Quarantaine domeinen vastleggen met domein dropcatching.

Is de door jou gewenste domeinnaam al bezet? Wanneer je een geweldig business idee hebt of gewoon een website met je eigen (bedrijfs-) naam wil kan het zijn dat je erachter komt dat de door jou gewenste domeinnaam al door iemand anders in gebruik is. De meest gebruikte oplossing daarvoor is het uitwijken naar een andere naam of een andere domein extensie (bijvoorbeeld .shop of .eu).

Wat veel mensen echter niet weten is dat er nog een zeer goed alternatief is, namelijk domein drop catching. Hiermee registreer je domeinen die eerder al door iemand anders zijn gebruikt, maar zijn opgezegd. Met drop catching worden domeinnamen “opgevangen” op het moment dat ze vrijkomen, zodat jij ze op jouw eigen naam kunt zetten en kunt gebruiken voor jouw eigen projecten.
Dropcatch service quarantaine domeinnaam

Domein dropcatch diensten

Mogelijkheden om domeinen te drop catchen

Drop catch
SIMPEL

Voor domeinen zonder concurrentie of urgentie.

29.99 euro
eenmalig bij succes
+ kosten domein registratie

Dropcatch
standaard

Voor SEO domeinen en domeinen met urgentie.

59.99euro
eenmalig bij succes
+ kosten domein registratie

DROPCATCH
Professioneel

Voor belangrijke domeinen
en hoge urgentie.
129.99euro
eenmalig bij succes
+ kosten domein registratie
Domein drop catch werking

Hoe werkt drop catching van domeinen?

Wanneer een domein voor het eerst wordt geregistreerd, krijgt de eigenaar de mogelijkheid om het domein voor een jaar of langer te registreren. Hoewel wij domeinen nooit ongewenst laten verlopen, is bij veel providers automatische verlenging helaas niet de standaard. Hierdoor zijn er veel domein houders die, naast bewuste opzegging, hun domein per ongeluk laten verlopen. Tussen al deze domeinen zitten vaak vele mooie opties, die zeer interessant kunnen zijn voor anderen.

Nadat een domein opgezegd en verlopen is, komt het in de zogenaamde “quarantaine periode”, wat gezien kan worden als een ‘bedenkperiode’. In deze periode, meestal tussen de 30 en 50 dagen, kan de oorspronkelijke houder het domein weer activeren mocht dat gewenst zijn. Mocht dat niet gebeuren, dan komt het domein na quarantaine periode weer beschikbaar voor her-registratie. Onze dropcatch service helpt jou om professioneel en geautomatiseerd jouw favoriete domein te vangen. 

Quarantaine domein werking van dropcatching
Quarantaine domein dropcatch registratie
Over domein quarantaine​

Wat is domein quarantaine?

De quarantaine periode is de bedenktijd van een domein, welke voor .nl domeinnamen 40 dagen na opheffing is. Bij de meeste andere extensies duurt deze quarantaine periode tussen de 30 en 70 dagen. Tijdens de quarantaine periode kan niemand anders het betreffende domein registreren. De enige partij die een domeinnaam uit “quarantaine” kan halen is de eigenaar zelf of een andere hosting-partner mits dit wordt toegestaan.

Een domein kan naast (on)bewuste opzegging ook in quarantaine komen door bijvoorbeeld een faillissement of achterstallige betaling. Gedurende de quarantaine periode is het domein niet bruikbaar voor website of email verkeer. De quarantaine periode beschermt eigenaren tegen een plotselinge vrijgave van hun domeinnaam en geeft de mogelijkheid een domein alsnog te activeren. Na afloop van de quarantaine komt een domein vrij en kan de oude houder geen aanspraak meer maken.
Van domein quarantaine naar her-registratie​

Hoe wordt jij vervolgens eigenaar van deze domeinnaam? ​

Dat kan met behulp van onze drop catching service. Het moment dat domeinnamen vrij ‘vallen’ noemen we de ‘drop’ en wat daarop volgt is de ‘catch’. Onze dropcatch service, ofwel “drop-catcher” heeft een automatisch systeem om in hoge frequentie de domeinen die verlopen en door jou gewenst zijn te controleren. Op het moment dat het domein vrij komt zijn we er dan vaak als eerste bij om jouw favoriete domeinnaam vast te leggen. Dit is een proces dat slechts enkele seconden duurt.

Het is geen 100% zekerheid dat we je gewenste domeinnaam te pakken krijgen, zeker als je een populaire of veel gebruikte domeinnaam wil waar meer mensen op azen. Bijvoorbeeld omdat het een goede naam is, of omdat er veel zoekmachine waarde en verkeer is opgebouwd door de vorige houder. Als jij je hebt ingeschreven om een domeinnaam voor jou te dropcatchen en als wij deze te pakken krijgen, dan wordt het domein direct in jouw klant account geplaatst en is het van jou.
Hoe werkt dropcatching
Graag eerst overleggen over de mogelijkheden?

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een domein laten dropcatchen?

Het inzetten van domein dropcatching is ideaal wanneer je een specifiek domein dat is opgezegd wilt claimen, bijvoorbeeld voor marketing of SEO doeleinden. Vooral voor SEO zijn quarantaine domeinen populair, omdat opgebouwde zoekmachine waarde en verkeer opnieuw ingezet kan worden voor andere websites.

Daarnaast is een groot voordeel van drop catching dat je een mooi domeinnaam zeer goedkoop kunt krijgen, waarbij je tevens de opgebouwde zoekmachine vindbaarheid kunt hergebruiken. Tevens hoef je ook geen hoge prijs te betalen voor de overname van iemand anders of te onderhandelen, wat je veel tijd bespaart.

Is drop catching legaal?

Ja, volledig! Als je op de term ‘drop catching’ zoekt, kom je veel artikelen en fora tegen met mensen die de legitimiteit van drop catching in twijfel trekken. Om je meteen een antwoord te geven: ja, het is legaal. Nadat de domeinnaam is gedropt, is hij beschikbaar en van niemand meer. Vanaf dat moment kan iedereen legaal die domeinnaam registreren.

De domeinnaam wordt ook voor een periode van 40 dagen in “quarantaine” geplaatst. Indien de eigenaar niet heeft gereageerd op één van deze verzoeken, kan hij niet voorkomen dat de domeinnaam wordt ingetrokken. Indien hij de domeinnaam toch wil gebruiken, zal hij contact moeten opnemen met de nieuwe eigenaar van de naam.

Hoe groot is de kans dat jullie hem 'catchen'?

Dit hangt af van de gekozen dropcatch service. Hoe intensiever dat wij de beschikbaarheid controleren, hoe groter de kans dat het domein gecatcht kan worden voor jou.Geen enkel bedrijf kan voor 100% garanderen dat ze jouw domeinnaam inderdaad te pakken zullen krijgen. Vooral in gevallen waar één specifieke domeinnaam zo populair is, proberen veel partijen deze te pakken te krijgen, wat het voor jou lastiger zal maken.Hoe dan ook is onze service volledig no-cure-no-pay, waarmee je dus enkel hoeft te betalen wanneer wij een domein succesvol voor jou vangen.

Ben ik na een succesvolle catch eigenaar?

Ja. Wanneer wij de domeinnaam succesvol hebben kunnen registreren betaal je de registratie van het domein en de afgenomen drop catch service. Na de catch zetten we de domeinnaam op jouw naam en ben jij ook eigenaar. Op dat moment ben je vrij om te doen wat je wilt met het domein.

Kan ik dit zelf ook?

Als een domeinnaam uit quarantaine komt kan iedereen het domeinnaam in essentie registreren. Het is dan ook zeker mogelijk zelf te proberen een domeinnaam te registreren als deze is vrijgekomen. Wanneer het echter een populaire domeinnaam betreft, maak je niet heel veel kans om de domeinnaam ook echt te vangen gezien het daadwerkelijke ‘catchen’ een proces van slechts enkele seconden duurt. Vaak zijn er tevens meerdere mensen of partijen geïnteresseerd in dezelfde domeinnaam en zullen ze allemaal proberen deze te ‘vangen’, vaak allemaal op hetzelfde moment. Hoasted maakt gebruik van een geautomatiseerd dropcatch-systeem, waarmee we binnen enkele seconden een domeinnaam registreren.

Waar kan ik inzien wanneer een domein vrij komt?

Op de website van SIDN, de beheerder van alle .nl domeinen, kun je de exacte datum dat de domeinnaam uit de quarantaine komt terugvinden. Het exacte moment en tijdstip waarop een domeinnaam weer beschikbaar komt voor registratie (de ‘drop’), wordt helaas niet vrijgegeven. Daarmee is het exacte timen op handmatige wijze niet haalbaar in de praktijk. Vanwege die reden bieden wij onze drop catch diensten, die alles professioneel voor jouw timen.

Wat als er anderen het domein ook willen?

Zijn er twee of meer bieders, dan volgt er een interne veiling. Voor twee werkdagen (48 uur) mag er door iedere dropcatch-deelnemer geboden worden op de naam, waarbij de hoogste bieder wint. Externe partijen die geen dropcatch service hebben afgenomen bij ons kunnen daarbij niet meebieden.

Kan mijn bestaande domein ook verlopen?

Bij Hoasted hoef je je geen zorgen te maken dat je domeinnaam onbedoeld verloopt, aangezien wij standaard alle domeinen voor jouw automatisch verlengen. Zolang jij eigenaar van een domein bent, bepaal jij zelf wat ermee gebeurt: je kunt de domeinnaam bij Hoasted automatisch verlengen, overdragen of opzeggen en daarmee laten verlopen.

Als je domeinnaam bewust wilt opzeggen of wilt laten verlopen zeg je deze in je klanten account bij ons op, waarvan we je tevens ook een bevestiging sturen. In alle andere gevallen verlengen we je domein gewoon. Zo hoef jij je bij Hoasted nooit zorgen te maken over je domeinnamen, aangezien deze altijd veilig staat en automatisch verlengen.