Dedicated IP-adres

Jouw website hoger in de zoekresultaten in een land naar keuze.

Een IP adres is het nummer waarmee een apparaat binnen een netwerk geïdentificeerd kan worden. Standaard zijn IP adressen van een server door meerdere gebruikers of accounts op die server in gebruik. Het IP zorgt ervoor dat een domein doorverwijst naar de betreffende server en hostname, zodat onder andere website verkeer correct doorverwezen wordt. Een dedicated IP-adres is een IP adres dat toebehoort aan slechts één gebruiker of account.

Het voordeel van een dedicated IP adres is meerledig, maar vooral op het gebied van veiligheid (100% score op internet.nl), functionaliteit (direct verbinden, custom whitelisting etc), domein reputatie en zoekmachine ranking. Bij bestelling maken wij de omzetting binnen je hosting account volledig voor je in orde.

Dedicated IP-adres voor hosting

Het is mogelijk om het standaard IP adres van je hosting account te vervangen voor een dedicated IP adres. Bij reseller of VPS hosting is het tevens mogelijk om meerdere dedicated IPv4 adressen te koppelen.

Wanneer een uniek eigen IP adres wordt toegevoegd via Hoasted, zal dit adres enkel voor jouw hosting worden gebruikt. Ieder account kan slechts één IP adres bevatten.
100% cloud

Custom allocatie en volume

Wanneer je in groot volume dedicated IP-adressen wilt afnemen kan dat. Binnen een Reseller pakket hebben we de mogelijkheid om de IP allocatie volledig naar wens in te richten. Je eigen dedicated IP dat je op meerdere specifieke cPanel accounts toepast, inzet op één account of gebruikt wordt als standaard IP op ieder volgend aan te maken cPanel account.

Custom landen

Wij hebben meerdere IP blokken tot onze beschikking uit verschillende landen (standaard Nederland). Een dedicated IP kost voor alle beschikbare landen 7,49 euro per IP per maand.

Prijzen dedicated IP adres

Bij het afnemen van een groter volume IP adressen worden de volgende tarieven gehanteerd. 

Prijs per stuk per maand
Los dedicated IP adres € 7,49
Vanaf 5 dedicated IP adressen € 6,99
Vanaf 10 dedicated IP adressen € 6,49
Vanaf 20 dedicated IP adressen € 5,49
Vanaf 50 dedicated IP adressen € 4,49
Vanaf 100 dedicated IP adressen € 3,99

Verschil tussen shared en dedicated IP

De verschillen tussen een dedicated IP-adres en een shared IP-adres

Dedicated IP Shared IP
Land van IP-adres zelf bepalen ja nee
Custom IP uitzonderingen en whitelisting mogelijk ja nee
Aantal gebruikers per IP één meerdere
Bijdragen aan betere zoekmachine ranking Ja Nee
Betere indexering in bepaald land Ja Nee
Afhankelijkheid IP-reputatie van anderen onafhankelijk afhankelijk
Hogere blacklist bescherming Ja Nee
Graag eerst overleggen over de mogelijkheden?

Veelgestelde vragen

Wat hebben jullie van mij nodig?​

We hebben de naam van de website nodig met vermelding uit welk land je het Dedicated IP-adres wilt. Wanneer je specifieke wensen hebt, maak dan eerst een support ticket aan.

Hanteren jullie specifieke regels?

Ja. Aangezien IPv4 adressen steeds schaarser beginnen te worden, screenen wij alle IP aanvragen nauwkeurig. Niet ieder verzoek wordt geaccepteerd en aan de toekenning van IP adressen kunnen geen rechten worden ontleend. Tevens is het niet toegestaan om de IP-adressen te gebruiken voor adult of gambling gerelateerde websites. Mocht je een specifieke situatie hebben dan raden we aan om contact op te nemen met onze support.

Wanneer raden jullie dedicated IP aan?

Dit is afhankelijk van je wensen. In sommige gevallen is het noodzakelijk voor een applicatie of veiligheid functionaliteit en in andere gevallen is het gewenst om zoekmachine ranking te verbeteren. In het algemeen raden wij aan gebruik te maken van een dedicated IP wanneer in je website investeert op het gebied van veiligheid, vindbaarheid of marketing (adverteren).

Waarom verbeteren zoekresultaten in een land?

Google zorgt ervoor dat bij zoekacties in een land websites met een IP-adres uit dat land hoger scoren. Richt jouw website zich op bezoekers uit een bepaald land, dan kan een dedicated IP-adres bijdragen aan een betere vindbaarheid en hogere zoekmachine ranking.

Hoe snel is een dedicated IP-adres geregeld?

We kunnen een dedicated IP-adres in de meeste gevallen dezelfde dag nog leveren. Afhankelijk van het volume en het land kan dit enkele dagen in beslag nemen.

Kan ik het IP voor meerdere websites gebruiken?

Ja, dit is mogelijk indien je gebruik maakt van onze Reseller hosting of VPS hosting. Het is niet mogelijk om een IP adres dubbel te gebruiken op verschillende servers. Een dedicated IP adres kan namelijk maar op één fysieke server actief zijn.