LiteSpeed hosting

Over LiteSpeed hosting en waarom het je website zoveel sneller maakt.

Een webserver is de onderliggende software op een server, vanuit waar al de verzoeken worden afgehandeld. Onder andere de verzoeken van website bezoekers) en website processen worden via de webserver zo snel mogelijk afgehandeld. LiteSpeed webserver is de snelste webserver in de markt, ontwikkeld door LiteSpeed technologies. Deze staat bekend om zijn premium snelheid en efficiëntie.

De webserver binnen de LiteSpeed hosting valt onder de categorie premium webservers, welke gebruikt maakt van de meest moderne technieken waarmee jouw website met extreme snelheid uitgeladen kan worden. De nieuwste caching methodes zijn daarbij al ingebouwd en beschikbaar om jouw website of webshop op maximale snelheid te krijgen, zonder dat je daarvoor zelf in de techniek hoeft te duiken.

LiteSpeed hosting servers
Hoasted premium support
De beste laadtijden

Altijd voorop in snelheid​

Binnen alle webserver oplossingen die er beschikbaar zijn, valt LiteSpeed onder de premium oplossingen. Hierdoor worden alle nieuwe mogelijkheden op het gebied van techniek zeer snel beschikbaar gemaakt in hun oplossing, middels het uitgebreide team van developers. Hiermee hebben websites die draaien op servers met LiteSpeed altijd de garantie dat de beste mogelijkheden op het gebied van software worden benut en daarmee de beste laadtijden.


Sneller zijn is dan ook niet zomaar een extra functie, LiteSpeed is vanaf nul opgebouwd met snelheid als uitgangspunt zonder dat dit beperkingen oplevert. De hoog geoptimaliseerde technologie laadt statische content sneller, wat resulteert in snelheden die tot wel 5x zo hoog zijn als Apache webserver, bijna dubbel zo snel als NGINX webserver en zelfs tot wel 40x betere PHP prestaties! Een directe win voor de websites die beter willen scoren.

Direct en indirect voordeel​

LiteSpeed hosting verlaagt advertentiekosten

Met een snellere website scoor je niet enkel beter in Google, maar zorg je ook dat je advertentiekosten omlaag gaan door een betere laadtijd van zowel reguliere pagina’s maar vooral ook je landingspagina’s. Een betere laadtijd op advertentie doelpagina’s zorgt namelijk dat de kwaliteitsscore van je advertenties omhoog gaat, waarmee je klikprijs en kosten omlaag gaan terwijl je conversieratio’s stijgen.


Uiteindelijk kost zowel een langzame en onbereikbare website nagenoeg altijd geld, of dit nu komt door een potentiële klant die een offerte wil aanvragen, een gemiste e-mail of een webwinkel bestelling. Laten we ook zeker niet vergeten hoe een ogenschijnlijke kleine besparing van 0,01 eurocent CPC (kosten per klik) bij Google Adwords kan zich op jaarbasis vertalen in zeer grote bedragen. Uiteindelijk wil niemand zonder goede reden geld verliezen.

Lagere advertentiekosten met LiteSpeed hosting
WordPress hosting LiteSpeed
Direct en indirect voordeel

Perfecte combinatie tussen website en LiteSpeed web server

Speciaal voor populaire CMS’en zoals WordPress, Prestashop en Joomla, zijn er gemakkelijk te installeren LiteSpeed plug-ins beschikbaar. Hiermee werkt de LiteSpeed web server optimaal samen met jouw website, waarmee je maximale laadtijden kunt behalen. Gezien alle hosting bij Hoasted 100% LiteSpeed hosting betreft én gebruik maakt van de nieuwste server met NVMe opslag, is jouw website gegarandeerd op zijn snelst.

Het gebruik van losse caching plugins zoals onder andere WP Rocket, Varnish, W3 Total cache, WP fastest cache, WP Simple cache, WP super cache zijn daarbij ook overbodig, aangezien de LiteSpeed plugin alle functionaliteiten al aan boord heeft en tevens veel sneller is (zie afbeelding hiernaast). Op die manier kun je zonder aanpassingen aan je website functionaliteit of code al een enorme verbeterslag maken door enkel te starten met LiteSpeed hosting.

Hoe werkt LiteSpeed cache?

Caching is een systeem waarbij veel geraadpleegde informatie (tijdelijk) wordt opgeslagen in het werkgeheugen van de server voor extra snelle toegang. Op het moment dat je een website pagina bezoekt, wordt een verzoek indient bij de webserver om de website bestanden op te vragen. Daarbij wordt alle broncode doorgelopen en de uitkomst van al die code aan jou gepresenteerd.

Wanneer je geen caching actief hebt, zal bij ieder verzoek de volledige code worden doorgelopen. Wanneer je echter gebruik maakt van caching, wordt bij het eerste verzoek meteen het resultaat opgeslagen in het werkgeheugen van de server. Daarbij kunnen alle opeenvolgende verzoeken zonder doorloop van code direct worden gepresenteerd vanuit het werkgeheugen van de server, wat tot wel 100x sneller is dan zonder cache.
Razendsnelle laadtijden voor je website

De voordelen van LiteSpeed hosting

Een razendsnelle website met minimale kans op downtime, wie wil dat niet? LiteSpeed hosting levert als moderne webserver en caching oplossing een veel beter en sneller alternatief ten opzichte van alle alternatieven. Met de gebruiksvriendelijke werking en toch zeer uitgebreide mogelijkheden, zijn de beste laadtijden met LiteSpeed hosting gegarandeerd.

Ben jij op zoek naar de mogelijkheid om jouw website of webshop nog sneller te maken? We bieden 30 dagen niet goed geld terug garantie, tijdelijke test-domeinen en tevens altijd kosteloze configuratie service zodat jij zonder risico kunt proberen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden en opties voor jouw website of webshop. Neem contact op met onze support voor vrijblijvend advies. We denken graag met je mee hoe we óók jouw website naar het volgende niveau tillen.

LIteSpeed hosting voor WordPress
Graag eerst overleggen over de mogelijkheden?

Onze LiteSpeed hosting typen

Van WordPress tot Reseller LiteSpeed hosting

Veelgestelde vragen

Maakt LiteSpeed mijn website ook veiliger?

Ja, er is extra beveiliging welke bijdraagt aan extra ondersteuning en preventie tegen DDOS aanvallen op je website. Daarbij bieden wij voor optimale beveiliging ook CloudFlare aan.

Heb ik een webserver nodig?

Zonder een webserver zou je een Error pagina krijgen wanneer je je website bezoekt. Simpel vertaald zorgt deze software techniek op de server er voor dat jij de website te zien krijgt als je er naar toe surft of op de website handelingen uitvoert.

Wanneer moet ik gebruik maken van caching?

We raden altijd aan om gebruik te maken van caching. Het kost namelijk niets extra en resulteert in een veel betere laadtijd. Vooral op LiteSpeed hosting is caching extreem efficiënt en snel, waarmee jouw website bezoekers zo vaak mogelijk de beste laadtijden ervaren.

Moet ik bij nieuwe of gewijzigde pagina's de cache legen?

Bezoekers van je website hoeven dit in principe nooit te doen, als website eigenaar hangt het van de daadwerkelijke situatie en website zelf af maar nagenoeg alles kan eenmalig worden ingesteld, waarna het systeem dit automatisch naar jouw wensen blijft herhalen.
Tevens kun je met 1 klik op de knop ook gemakkelijk handmatig de cache van de website of een specifieke pagina verwijderen en opnieuw inladen, dan wel vernieuwen.

Werken Apache functies ook op een LiteSpeed webserver?

Ja, LiteSpeed heeft deze ook nagenoeg allemaal ingebouwd en soms zelfs verbeterd zodat er geen technische beperkingen zijn. Veel voorkomende eisen zijn:

  • Werkt gewoon met .htaccess bestanden
  • Werkt met onder andere ‘mod rewrite’ en ‘mod security’
  • Ingebouwde anti-DDoS functionaliteiten voor extra veiligheid
  • lsapi voor PHP – veel sneller dan fastcgi, mod fgci, suphp, dso etc
  • Ondersteuning voor ‘phpsuexec’