cPanel Hosting

Wat is cPanel hosting?

Ieder hosting account is voorzien van een zogenaamd controle paneel, dat ervoor zorgt dat jij als gebruiker zonder technische of server kennis, toch wijzigingen kunt maken aan jouw website, email of domein instellingen. Dit gebeurt middels een overzichtelijk gebruikerspaneel, zodat je net zoals op je eigen computer eenvoudig zelf wijzigingen kunt maken.

Binnen de hosting wereld zijn er verschillende typen control panels, waaronder cPanel, DirectAdmin en Plesk. Bij Hoasted is er bewust gekozen voor cPanel hosting, omdat het met kop en schouders de beste oplossing is als het gaat om snelheid, gebruiksgemak en veiligheid. Gezien we dit bij Hoasted extreem belangrijk vinden, is alle hosting op basis van cPanel.

cPanel hosting LiteSpeed
LiteSpeed voordelen
Gegarandeerd de snelste websites en eenvoudig beheer

Waarom kiezen voor cPanel hosting?

Voor jou is het belangrijk om jouw hosting doelstellingen te behalen, het liefst zo snel mogelijk en met de beste resultaten. Je doet er dan goed aan om je hosting in de basis al goed geregeld te hebben middels de keuze voor cPanel hosting met LiteSpeed. Je bent dan verzekerd van de laatste technieken, mogelijkheden en meeste opties in één hosting control panel.

Of je nou webbouwer, designer, marketeer of ondernemer bent, cPanel hosting maakt alles rondom je website, domein en email beheer eenvoudig. Of het nu gaat over kleine dingen zoals het aanmaken van een extra email adres of doorverwijzing, het terugzetten van een backup of complexere zaken zoals aanpassingen in PHP modules, cPanel maakt het eenvoudig.

Ook voor developers zijn alle mogelijkheden binnen cPanel hosting aanwezig. Van het instellen van cronjobs en gebruik van WP-CLI, tot aan het gebruik van Composer, NPM of GIT. Het gebruik van SSH is standaard geactiveerd en tevens zit ook een visuele Terminal en volledige API inbegrepen. Zo kun je automatiseren waar gewenst en alles uit de mogelijkheden halen!

Inbegrepen cPanel voordelen

Belangrijkste cPanel hosting features

Group

Domeinen & DNS beheer

Beheer naast je hoofddomein ook gemakkelijk domein doorverwijzingen en extra domeinen waar je bijvoorbeeld enkel een e-mail account of eenvoudige doorverwijzing voor nodig hebt. Daarnaast kun je vanuit de ‘zone editor’ met een paar klikken eenvoudig al je DNS instellingen aanpassen en doorvoeren op basis van verschillende voorbeelden.

Group

Zonder kennis WordPress installeren

Dankzij Installatron kun je in een paar klikken een nieuwe of door Hoasted geoptimaliseerd WordPress site installeren. Het uitvoeren van allerlei technische handelingen en een langdradig proces is dan ook iets uit het verleden, zo heb je al een compleet nieuwe WordPress installatie in minder dan een minuut.

Group

E-mail beheer

Maak e-mail accounts aan voor je domeinnamen, beheer eventuele forwarders of catch-all accounts, download de configuratie instellingen direct vanuit cPanel. Dankzij de inbegrepen professionele spamfilter en tevens uitgaande mailoplossing van SolarWinds SpamExperts is spam tot een minimum beperkt en ook e-mail volledig veilig.

Group

Zelf alles kunnen instellen

Standaard staat alles al goed ingesteld, echter als je een specifieke functie of aanpassing wilt kunnen doorvoeren aan bijvoorbeeld zaken zoals je DNS zones, alias domeinen, PHP versies, PHP modules, firewall, cron jobs, bestandsrechten of andere zaken dan geeft cPanel hosting je eenvoudig en snel die mogelijkheid.

Group

Bestandsbeheer mét handige editor

Vanuit de browser beheer je je bestanden eenvoudig vanuit de cPanel file manager, waar tevens een zeer handige code editor bij inbegrepen zit. Zo kun je eenvoudig bestanden bewerken, kleine aanpassingen maken en nieuwe bestanden uploaden, drag and drop verplaatsen, zippen of juist uitpakken.

Group

Database beheer

Maak gemakkelijk nieuwe databases aan, database gebruikers en beheer de rechten per gebruiker individueel. Met een klik op de knop zit je ook direct in PHPMyAdmin. Een groot voordeel van cPanel is dat je eenmalig een database gebruiker kunt aanmaken en deze de juiste rechten kunt geven, om vervolgens te koppelen aan meerdere databases.

Verschillende cPanel hosting typen

Mogelijkheden om domeinen te drop catchen

cPanel
web hosting

Algemeen toepasbare NVMe hosting

6.99 euro
Vanaf per maand​

cPanel
WordPress hosting

Optimaal ingerichte hosting voor WordPress

7.99euro
Vanaf per maand​

cPanel
WooCommerce hosting

Van zeer grote tot kleine WooCommerce shops.

17.49euro
Vanaf per maand​

cPanel
Reseller hosting

Voor web bouwers,
agencies en marketeers.

27.99euro
Vanaf per maand
cPanel afbeeldingen optimaliseren
Bulk afbeelding optimaliseren functie

cPanel Afbeeldingen Optimaliseren

Met onze speciale image optimizer add-on kun je kosteloos en in bulk met één klik al je website afbeeldingen optimaliseren. Geen langzame of betaalde optimalisatie plugins meer nodig, omdat je met onze tool kosteloos, snel en professioneel je cPanel hosting account al het werk laat doen. Geoptimaliseerde afbeeldingen betekent snellere laadtijden en hogere Google ranking.

Installatron beheer vanuit cPanel

WordPress website beheer

Dankzij de Installatron add-on in cPanel kun je gemakkelijk een nieuwe WordPress, Joomla of Prestashop installatie uitvoeren. Tevens maak je eenvoudig een extra backup, clone of staging versie aan van je website, om zo zonder risico’s nieuwe updates te installeren, onderhoud te plegen of wijzigingen door te voeren. Snel een eenvoudig!

cPanel WordPress staging
cPanel backups maken
Automatische backups van alle cPanel data

Backups optimaal geregeld

Zorgen maken over backups is niet meer nodig, omdat binnen onze cPanel hosting alles extreem goed geregeld is. Wij maken minimaal vier backups per dag van alle bestanden, databases, email accounts en zelfs jouw instellingen. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken dat iets mis gaat en terugzetten kan onbeperkt en zelfs voor één los bestand.

cPanel mobiele apps en responsiveness

Ook onderweg te beheren

Er zijn voor cPanel verschillende mobiele apps (zowel iPhone als Android) beschikbaar en tevens is de volledige user interface mobiel geschikt. Eventuele wijzigingen maken vanaf je mobiel is daarom ook mogelijk en snel geregeld, of dat nou vanuit je mobiele browser doet of dat je daarvoor de kosteloze cPanel apps download.

cPanel hosting app voor tablet en mobiel
cPanel backups via Jetbackup
Veiligheid is inbegrepen

Kosteloos SSL met Let's Encrypt

Er zijn voor cPanel verschillende mobiele apps (zowel iPhone als Android) beschikbaar en tevens is de volledige user interface mobiel geschikt. Eventuele wijzigingen maken vanaf je mobiel is daarom ook mogelijk en snel geregeld, of dat nou vanuit je mobiele browser doet of dat je daarvoor de kosteloze cPanel apps download.
cPanel / WHM Reseller hosting

Belangrijkste cPanel reseller voordelen

Group

Zelf cPanel accounts aanmaken met WHM

Speciaal voor resellers zoals agencies, webbouwers en grote webmasters is er de Web Host Manager, de bovenliggende beheerdersomgeving waar gemakkelijk accounts kunnen worden aangemaak en beheerd. Zo heb je een totaaloverzicht van al je cPanel accounts en websites in jouw beheer zonder individueel te hoeven inloggen wanneer je iets wilt wijzigen.

cP_white

Zonder wachtwoord inloggen op cPanel's

Je kunt vanuit WHM met een klik inloggen op de door jou beheerde cPanel accounts, zonder hiervoor de gebruikersgegevens nodig te hebben dan wel het wachtwoord te hoeven veranderen. Zo maak je veilig en snel wijzigingen of los je een vraag van je klant op zonder dat je hiervoor een klanten wachtwoord hoeft aan te passen.

Group

Bulk DNS beheer

De instellingen die je vanuit cPanel kunt doen als het gaat om DNS, beheer je in volume vanuit de WHM beheerszijde. Zo kun je eenvoudig voor meerdere domeinen records aanpassen, TTL instellingen wijzigen, of bijvoorbeeld je eigen nameserver settings en DNS templates aanmaken.

Group 5

Eenvoudig email verhuizen met Mailsync

Speciaal voor onze resellers hebben wij een speciale Mail Sync applicaties in cPanel, waarmee het overzetten van email zeer snel een eenvoudig gaat. Vul enkel de huidige login en hostname in en de sync tool doet het verhuiswerk voor jou. Op deze manier maak je een overstap van jouw klanten naar jouw reseller hosting zeer prettig en zonder frictie.

Group

Je eigen logo en whitelabel opties

Alle cPanel reseller hosting is volledig whitelabel uitgevoerd. Hiermee heb je eigenlijk je eigen webhosting business en geef je jouw eigen klanten een professionele indruk met je eigen huisstijl en logo. Zelfs de login url’s, kleurstellingen én nameservers zijn helemaal aan te passen, zodat alles actief is onder jouw eigen hosting label of merknaam.

Group

Installatron bulk website beheer

Naast het feit dat je Installatron als eindklant kunt gebruiken vanuit cPanel, bieden we resellers ook de mogelijkheid om installatron vanuit WHM te gebruiken. Daarbij krijg je een speciale beheer omgeving en is er tevens de mogelijkheid om eigen installatie templates aan te maken en te beheren.

cPanel hosting alternatieven vergelijken

Onderstaand een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen de cPanel hosting bij Hoasted en de alternatieve hosting oplossingen.

cPanel DirectAdmin Plesk
Beheer
File manager met drag and drop Ja Nee Nee
File manager met code editor Ja Nee Nee
Eenvoudige DNS zone editor Ja Nee Ja
Snel G Workspace of Office 365 instellen Ja Nee Nee
Specifieke TTL instellingen voor records Ja Nee Nee
Zip en unzip functionaliteit Ja Complex Complex
Voor geconfigureerde hosting pakketten Ja Nee Nee
cPanel DirectAdmin Plesk
Backups
Min 4x per dag backups Ja Optioneel Optioneel
Backups van email accounts Ja Optioneel Optioneel
Backups van alle instellingen én DNS Ja Nee Nee
Eenvoudig extra backups maken zonder verlies schijfruimte Ja Nee Nee
Volledige account snapshots maken Ja Nee Nee
JetBackup beheer Ja Nee Nee
Maken van backups Automatisch Complex Complex
cPanel DirectAdmin Plesk
Functionaliteit
In bulk afbeeldingen optimaliseren Ja Nee Nee
WebP en WebM ondersteuning Ja Nee Nee
HTTP/2 én HTTP/3 ondersteuning Ja Nee Nee
Selectief PHP modules aanpassen Ja Nee Nee
Geschikt voor mobiel Ja Enkel laatste versies Nee
Mobiele applicaties Ja Nee Nee
Installatron Ja Ja Ja
cPanel DirectAdmin Plesk
Resellers en Developers​
Eigen styling + whitelabel cPanel Ja Nee Nee
Terminal via interface Ja Nee Nee
WP-CLI en WOO-CLI Ja Nee Nee
Proactieve performance monitoring Ja Nee Nee
DDoS bescherming + Imunify360 antivirus Ja Optioneel Optioneel
Ook DKIM, SPF, SRV én CAA records Ja Beperkt Ja
Git, NPM en Composer ondersteuning Ja Enkel via API Beperkt

Tot slot over jouw hosting keuze

cPanel is als hosting panel de meest premium control panel oplossing, waar de nadruk bij prestaties, stabiliteit en veiligheid ligt naast gebruiksgemak. Hoasted biedt cPanel gratis aan bij alle hosting accounts en Reseller pakketten. Het grootste voordeel van cPanel blijft vooral het zeer eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken paneel dat zowel op Desktop als Mobiel via de browser te gebruiken is. Dit alles zonder dat er enig tekort is aan opties, geavanceerde instellingen of plugins en add-ons, of je nu een beginnende webmaster bent of een zeer geavanceerde gebruiker, met cPanel kom je nooit iets tekort!

LiteSpeed hosting mét NVMe

Gegarandeerd het snelst

Met de beste combinatie op het gebied van hardware en software, bieden we onze klanten de best haalbare performance.

Met onze premium AMD Ryzen 9 7950x (gloednieuw) servers mét NVMe opslag én LiteSpeed cache is maximale snelheid gegarandeerd.

cPanel LiteSpeed hosting
Contact ons voor vrijblijvend advies over jouw hosting oplossing.