Extra veilige DNS met Premium DNS

Jouw domein met DNSSEC.

Wil je extra beveiligde DNS? Gebruik dan de Hoasted Premium DNS. Deze maakt gebruik van DNSSEC, waardoor misbruik van de DNS van jouw domein voorkomen wordt!

Premium DNS

Met DNSSEC zorgt Premium DNS ervoor dat de DNS informatie van je domein veilig is. Dit is het systeem waarin vastgelegd wordt op welke server bijvoorbeeld bezoekers op je website kunnen komen en op welke server de e-mail voor jouw domein moet worden afgeleverd). Vervalsen van een DNS opvraging (waarbij bezoekers op een malafide site kunnen komen) wordt hiermee tegengegaan.

dns beveiliging

Veelgestelde vragen

Wanneer Premium DNS?​

Wanneer je gebruik maakt van onze premium DNS, dan stellen wij alles direct voor je in op basis van IPv4, IPv6, en DNSSEC. Daarmee zijn qua DNS aan alle vereisten voldaan voor een 100% score op internet.nl.

Wat is DNSSEC?​

DNSSEC is een aanvulling op het Domain Name System (DNS). Het verhelpt een aantal kwetsbaarheden in DNS waardoor de ‘bewegwijzering’ van het internet veiliger en vertrouwder wordt. Het activeren van DNSSEC op je domeinnaam zorgt dus dat je jouw domeinnaam extra beveiligd tegen ongewenst gebruik.

Wat is DNS?​

DNS staat voor Domain Name System, de basis van internet. Hiermee wordt alle verkeer over internet geregeld. Alle servers op internet hebben een uniek nummer: het IP-adres. Het zorgt ervoor dat waar jij domeinnamen gebruikt in bijvoorbeeld e-mail of je browser, dat die vertaald worden naar het IP-adres van die betreffende server (waar de e-mail of website draait). Als je bijvoorbeeld www.hoasted.com intypt, dan volgt er een vliegensvlugge opzoekactie naar het IP-adres: 159.65.206.36 en wordt de informatie vanaf de betreffende server naar de browser van jouw computer, tablet of mobiel gestuurd.

Wat DNSSEC doet​

DNSSEC is de afkorting van Domain Name System Security Extensions, extra beveiligde DNS dus. DNSSEC voegt een digitale handtekening toe aan het DNS-protocol, waardoor het veel moeilijker wordt om de resultaten van een DNS-verzoek te vervalsen. Technisch: dit gebeurt door versleuteling met een public en een private key. DNSSEC is voor domeinnamen dus wat SSL is voor websites.

Waarom DNSSEC gebruiken?​

Het vervalsen van een DNS-resultaat zou kunnen betekenen dat een gebruiker op een vervalste website of mailserver uitkomt, zonder het zelf door te hebben. Hackers doen dat door bijvoorbeeld sites van banken na te bouwen en via gehackte computers of WIFI netwerken dan de DNS voor die bank te wijzigen naar de gehackte site, zodat ze de gegevens te pakken krijgen van de getroffen bankklanten.