Welk type hosting is geschikt voor jouw website?

LiteSpeed hosting

Inleiding

Er zijn verschillende types en soorten hosting die zowel verschillen in prijs als ook waar ze specifiek meer geschikt voor zijn of hoeveel rekenkracht ze hebben. In dit blog gaan we hier wat verder op in om je hopelijk op die manier makkelijker en sneller een geschikte keuze te kunnen laten maken voor de hosting van jouw website, of dit nu een persoonlijke blog is of een geavanceerde oplossing voor Enterprise gebruik. Lees hieronder direct verder:

Standaard webhosting

Maak je geen gebruik van WordPress, WooCommerce of andere zware code maar heb je slechts een zeer eenvoudige HTML website naast enkele email accounts, dan is onze standaard hosting een goede keuze. Al onze servers draaien standaard op NVMe dus aan snelheid zal het op dit type hosting ook zeker niet gaan ontbreken in dat geval.

 • Gegarandeerde CPU cores en werkgeheugen resources
 • Geschikt voor eenvoudig email en website beheer
 • Razendsnelle NVMe opslag en hoogwaardige servers

Zie voor een compleet overzicht  van het aanbod: Webhosting

WordPress hosting

Voor WordPress websites van klein tot groot kun je het beste gebruik maken van onze WordPress hosting. Hierbij hebben wij vier account types waarbij het kleinste type ideaal is voor een persoonlijke weblog, huiswerk project of landingspagina.

De types die opvolgen zijn het beste voor iets grotere websites, zakelijke websites en wanneer je ook gebruik maakt van visuele editors zoals bijvoorbeeld Elementor. Deze laatste nemen relatief veel werkgeheugen in beslag om soepel te werken maar ook om in het algemeen wijzigingen door te voeren in het WordPress dashboard van de website zelf.

Voor websites met interactieve elementen en grotere aantallen bezoekersverkeer raden we eigenlijk standaard aan om gebruik te maken van een Business of Enterprise account. Je kunt ook gerust beginnen met bijvoorbeeld een Professional account om deze halverwege het jaar te upgraden naar een Business account, hierbij verrekenen we het verschil in voldane kosten. Zo kun je flexibel en gezond blijven doorgroeien met je WordPress website!

 • Gegarandeerde CPU cores en werkgeheugen resources
 • LiteSpeed webserver, NVMe opslag en WooCommerce geoptimaliseerde servers
 • Kosteloze verhuizing vanaf Business en kosteloze snelheid optimalisatie vanaf Enterprise

Zie voor een compleet overzicht  van het aanbod: WordPress hosting

WooCommerce hosting

WooCommerce hosting is ideaal wanneer je een kleine tot middelgrote webwinkel hebt of je juist vooral een algemene website hebt die wel ook kleinschalig wat producten verkoopt met behulp van de WooCommerce plugin binnen de bestaande WordPress website zelf. 

De WooCommerce hosting is eigenlijk grotendeels hetzelfde als onze WordPress hosting behalve dat deze servers nog iets meer nageconfigureerd en geoptimaliseerd zijn het beste voor webwinkels te bieden, Tot slot zit hier ook transactionele email inbegrepen, die zorgt dat klanten hun orderbevestigingen en emails binnen 0.3 seconden ontvangen waarbij de kans op spam markeringen enorm laag zijn.

 • Gegarandeerde CPU cores en werkgeheugen resources
 • LiteSpeed webserver, NVMe opslag en WooCommerce geoptimaliseerde servers
 • Transactionele email server (tot 10,000 emails p/m kosteloos)

Zie voor een compleet overzicht  van het aanbod: WooCommerce hosting

WooCommerce custom VPS

Draaien er veel processen en plugins op je WooCommerce webwinkel die van nature al veel van de website eisen voor deze de beste prestaties levert? Dan kan het handig zijn vanaf de start met je webwinkel te beginnen met een WooCommerce Custom 2 oplossing.

In de meeste andere gevallen kun je, na uit een standaard WooCommerce hosting account te zijn gegroeid, vaak het beste upgraden naar een WooCommerce Custom 4 oplossing, waarna je per CPU core of GB werkgeheugen flexibel en maandelijks oneindig kunt upgraden en downgraden.

Het grootste voordeel is dat, zodra je webwinkel op een WooCommerce Custom server draait je ook een eigen database server hebt buitenom de standaard CPU cores en rekenkracht. Ook hoef je je vanaf dat punt niet meer zorgen hoeft te maken over toekomstige downtime door verhuizingen of andere limitaties daar waar je tot een webwinkel zo groot als Bol of CoolBlue kan doorgroeien.

 • Gegarandeerde CPU cores en geheugen resources
 • Eigen database server, dedicated IP en transactionele email en meer
 • LiteSpeed webserver, NVMe opslag, automatische backups

Zie voor een compleet overzicht  van het aanbod: WooCommerce Custom VPS

Managed VPS

In het geval je geen gebruik maakt van WordPress of WooCommerce maar je eigen software, is een Managed VPS bij Hoasted een ideale oplossing. De basis prijs is helemaal kaal en je kunt zelf kiezen welke add-ons je wel of niet nodig hebt om zo een volledig op maat geconfigureerde server te hebben voor jouw website, webwinkel, SaaS of andere web applicaties.

 • Gegarandeerde CPU cores en geheugen resources
 • Software inrichting volledig naar keuze ingericht en gelicenseerd
 • Professionele finetuning, server onderhoud en klant ondersteuning

Zie voor een compleet overzicht  van het aanbod: Managed VPS

Reseller hosting

Onze reseller hosting aanbod is speciaal afgestemd op volume hosting afnemers zoals agencies, developers en ondernemers. Alle tools om websites op absoluut topniveau te krijgen zijn inbegrepen, evenals de tools voor beheer op grote schaal. 

Met een reseller pakket van Hoasted heb je alles om premium hosting in te zetten voor jouw klanten of projecten en jouw business naar het volgende niveau te brengen. Zowel op het gebied van techniek, operatie als sales.

 • Gegarandeerde CPU cores en geheugen resources
 • LiteSpeed webserver, NVMe opslag, WordPress en WooCommerce servers
 • Flexibel en realtime upgraden en downgraden, maandelijks betalen naar gebruik

Zie voor een compleet overzicht  van het aanbod: Reseller hosting

Afsluiting

We hopen dat we je met deze blog wat meer inzicht hebben kunnen geven in de verschillende types hosting en welke het beste bij jouw website past om zo de beste resultaten te blijven behalen en ook in de toekomst te kunnen doorgroeien. Uiteindelijk kost tijd ook gewoon geld en kan het dan al veel schelen door met voldoende rekenkracht op je account ook gewoon vlot en soepel aan het werk te kunnen gaan.

Zit je nog met specifieke vragen en wil je advies op maat willen hebben kan dat natuurlijk ook, neem hiervoor gerust contact met ons op of plan een terugbel verzoek in. Wij zullen je op werkdagen en tijdens kantoor uren dan doorgaans binnen een half uur bij je terugkomen!

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer de nieuwste mogelijkheden.

Gerelaterde artikelen