Waarom het beter is hosting en email van elkaar te scheiden

email en hosting

Waarom email en hosting van elkaar scheiden?

Er zijn vele persoonlijke, technische en variabele redenen die het belangrijk kunnen maken om te zorgen dat de hosting en email van elkaar gescheiden is. Om te beginnen kan het bij groot gebruik al snel veel schelen op de schijfruimte van je hosting account zelf, daarnaast zou je in het geval van bijvoorbeeld een DDOS aanval of storing op de website hosting servers zelf niet ook gelijk in de problemen raken met communicatie per email. Verder zou je bij eventuele upgrades naar een groter hosting account of eigen server ook geen last of zorgen hebben op het vlak van alle email en office werkzaamheden. 

Er zijn wat dat betreft dus veel voorbeelden te benoemen die een rol spelen en het handig of zelfs essentieel maken om email en hosting van elkaar te scheiden, hieronder hebben we de meest voorkomende scenario’s en voorbeelden voor Hoasted klanten op een rij gezet:

Algemene email
Wanneer je over een (werk)dag relatief veel meel contact hebt met verschillende prive of zakelijke contacten kan de kleine delay in het verzenden en ontvangen van email via traditionele hosting servers al snel in de uren oplopen daar waar er 10-15 minuten tussen het moment van verzenden en ontvangen kan zitten bij de verwerking hiervan.

Dit kan daarnaast nog voor extra frustraties zorgen op het moment dat er tussen de communicatie door ook berichten met bijlages in de Spam folder belanden of dat een reactie me akkoord binnenkomt op een sale nadat je dagelijkse webwinkel pakketten net zijn afgehaald.

De ideale oplossing en uitkomst hiervoor is Google Workspace en Microsoft 365, wij zijn van beide partners en kunnen de hele opzet, inclusief het overzetten van bestaande email, kosteloos voor je verzorgen op het moment dat je hiervoor kiest. Daarover later in deze blog nog meer.

Nieuwsbrieven
Wetende dat de conversie rates met nieuwsbrieven al niet meer zijn zoals het in de eerste dagen ooit was en dat er toch vaak wel aardig wat tijd zit in de opmaak en voorbereidingen van het versturen van een nieuwsbrief, is het laatste wat je wilt natuurlijk dat een groot deel van de ontvangers deze niet eens lezen door een eventuele Spam markering, je leest hierover meer onderaan het blog artikel.

Ook kan het zijn dat je doelstelling juist is om in een zeer korte tijd na het versturen van een nieuwsbrief met zekerheid goed aankomt. In beide gevallen is Mailpro transactionele email hiervoor een uitstekende oplossing daar waar deze in nagenoeg alle gevallen binnen 0,3 seconden jouw emails versturen en met zelden een kans op Spam markering.

Website bericht systemen en webwinkel notificaties
Veel websites en webwinkels versturen standaard alle emails vaak nog via de PHP mailer van de hosting server zelf, voor de kleinere websites en berichten aantallen werkt dit vaak prima echter kan dit bij websites met grotere berichten aantallen maar ook webwinkels in het algemeen al snel tot problemen of misverstanden leiden. 

Voorbeelden hiervan zijn bij applicatie notificaties per email, waarbij de notificatie als doel heeft dat de ontvanger daar ook direct iets mee kan of doet, maar ook bij webwinkel aankopen en klanten na betaling niet direct een order bevestiging krijgen. Dit laatste zorgt vaak ook voor extra klanten vragen en customer service demand, iets wat op maandbasis al snel kan oplopen in manuren en kosten. Mailpro transactionele email kan hiervoor al vanaf 5 euro per maand een oplossing zijn.

1. Microsoft 365

Microsoft 365 is een verzameling van online diensten en applicaties voor op je desktop, laptop, tablet en telefoon, om alles professioneel en veilig te regelen als het gaat om e-mail, communicatie, bestandsbeheer en samenwerken. Je bent hierdoor niet enkel veel veiliger, maar vooral veel productiever. Alles overal binnen handbereik en zeer eenvoudig in gebruik met de zeer handige inbegrepen apps voor OneDrive (bestandsopslag) en Outlook (e-mail). Nooit meer documenten kwijt door een computer die het af laat weten en je niet meer druk hoeven maken over een backup.

Zie voor meer informatie en de tarieven ook: Microsoft 365 | Hoasted

2. Google Workspace

Google Workspace, voorheen bekend als Google G Suite, is Professionele e-mail, online opslag, gedeelde agenda’s, video meetings en meer. Workspace is een cloud-gebaseerd productiviteitspakket voor je bedrijf dat je helpt om het werk gedaan te krijgen, vanaf elke plek en elk apparaat. Het biedt een volledig pakket van tools dat ervoor zorgt dat jij en je collega’s kunnen werken waar dat dan ook nodig is. Gemaakt voor bedrijven, ontworpen voor teams.

Zie voor meer informatie en de tarieven ook: Google Workspace | Hoasted

3. Mailpro transactionele e-mail

Met Hoasted transactionele e-mail worden e-mails via aparte en speciaal ingerichte e-mail servers verstuurd, zonder dat het grote invloed heeft op de aflever-ratio of reputatie van je website of domein. Een must have voor webshops, bij het verzenden van nieuwsbrieven of bij groeiend gebruik van je website of applicatie. Razendsnel verzenden, grote volumes verzenden en inzicht in gebruiksstatistieken.

In de communicatie met jouw klant zijn er e-mails die verzonden worden die niet onder de reguliere ‘person to person’ communicatie vallen. Denk bijvoorbeeld aan e-mails voor bestelbevestigingen, wachtwoord resets, website update’s en ook marketing e-mails zoals nieuwsbrieven. Bekijk onderstaand de verschillen tussen wel of geen transactionele e-mail in je website of applicatie.

Zie voor meer informatie en de tarieven ook: Transactionele e-mail | Hoasted

Conclusie

Wanneer je zowel een zeer veilige als in ruimte schaalbare email oplossing met optimale snelheid en bereikbaarheid wilt is het aan te raden de keuze te maken voor Google Workspace of Microsoft 365. Daarnaast kan Mailpro voor webwinkels en nieuwsbrieven daarnaast nog een optionele aanvulling zijn op het moment dat hier ook actief gebruik van wordt gemaakt.

Zit je nog met vragen naar aanleiding van deze blog dan wel over iets geheel anders? Neem gerust contact met ons op of plan een terugbel verzoek in. Wij zullen je op werkdagen en tijdens kantoor uren dan doorgaans binnen een half uur bij je terugkomen!

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer de nieuwste mogelijkheden.

Gerelaterde artikelen