Prestaties en omzet optimaliseren met Reseller credits

Managed hosting

Als Reseller ben je waarschijnlijk al bekend met de 4 verschillende cPanel account types en bijhorende resources, toch ontstaat er soms nog wat verwarring over het juiste gebruik hiervan dan wel het houden van overzicht en mogelijk maken van tijdelijke upgrades en upsells naar je eigen klanten toe. We gaan hierover in deze blog wat dieper in op de details en mogelijkheden.

Welk type account kan ik het beste kiezen?

Je kunt voor 4 verschillende type cPanel accounts met bijhorende resources kiezen, ondanks dat dit per website maatwerk blijft zijn er toch een aantal veelvoorkomende setups en scenario’s waarbij we het volgende aanraden:

Kleine websites met weinig verkeer
Voor deze websites is in de meeste gevallen Personal (1 credit) altijd voldoende, bij het gebruik van visual editors als Astra of Elementor kan het alleen soepeler werken met Professional (2 credits) aan resources. Je kunt dit bijvoorbeeld ook tijdelijk, tijdens het ontwikkelen, instellen.

Middelgrote websites met gemiddeld verkeer
Voor standaard gemiddelde blogs en websites draait Professional (2 credits) in de meeste gevallen altijd soepel. Zelfs bij relatief veel verkeer maar een niet te grote website is dit in de meeste gevallen voldoende.

Webwinkels en grotere websites
Voor de meeste webwinkels is het absolute minimum vaak Professional (2 credits) aan resources, hiermee draait een beginnende webwinkel in de basis altijd goed. Zodra er meer bestellingen en drukte volgen is het aan te raden dit naar Business (4 credits) te upgraden of bij veel pagina’s en content Enterprise (8 credits) resources.

Reseller verbruik gemakkelijk in de gaten houden

Je kunt sinds kort ook gemakkelijk door de maand heen kijken welke type accounts en hoeveelheden credits je totaal in gebruik hebt. Je doet dit door in te loggen op het klanten paneel waarna je onder diensten op de detail pagina van het Reseller pakket klikt.

Vanuit het dashboard kun je meerdere zaken inzien:

  1. Een interactief verloop van je credits over de afgelopen 12 maanden (beweeg je muis over de lijn voor de details);
  2. Welke type accounts je in gebruik hebt en hoeveel stuks hiervan in gebruik zijn binnen je Reseller pakket;
  3. Het totale aantal credits dat in gebruik is.

Aantal credits per reseller

Tijdelijk extra resources toewijzen en meer verdienen

Er zijn verschillende aanleidingen en scenario’s waarbij websites of webwinkels soms enkel voor bepaalde seizoenen of actie periodes van bijvoorbeeld marketing of black friday meer resources kunnen gebruiken om goed en snel te blijven presteren. 

In dit soort gevallen kan je op elke dag van de maand er voor kiezen deze accounts van extra resources te voorzien, bijvoorbeeld een Professional account dat tijdelijk Business of Enterprise nodig heeft. Wanneer je dit doet zal ons systeem aan het einde van de maand kijken hoeveel dagen deze extra resources toegewezen zijn geweest en je op basis van het totaal aantal credits in gebruik daarvoor factureren. 

Hierbij voorkom je onnodige lange termijn upgrades en kan je tegelijkertijd wel ook weer extra verdienen aan klanten door deze mogelijkheid handig te benutten, buitenom het minimaliseren van risico op downtime tijdens de belangrijkere momenten van het jaar!

Conclusie

Daar waar elke website, applicatie en webwinkel met specificaties en wensen zit kunnen we het ons voorstellen dat je hier nog een aantal specifieke vragen over hebt, daarnaast is het ook mogelijk dat we kosteloos een Benchmark voor je opzetten zodat je kunt kijken hoe jouw project beter kan presteren op een VPS.

Neem hiervoor dan ook gerust contact met ons op of plan een terugbel verzoek in. We zullen je op werkdagen en tijdens kantoor uren dan doorgaans binnen een half uur contacten!

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer de nieuwste mogelijkheden.

Gerelaterde artikelen