Haal meer uit de WordPress plugin Elementor

Elementor voor WordPress

Websites bouwen was nog nooit zo makkelijk

Elementor is een zeer krachtige plug-in voor het maken van pagina’s voor WordPress. Het doel van Elementor is om het proces van het bouwen van je WordPress-website te vereenvoudigen, zodat je zonder te kunnen programmeren eenvoudig je website kan maken en bijhouden.

Het wordt geleverd met een reeks functies waarmee je, ongeacht het hebben van niet al te veel ervaring, direct gebruik kunt maken van eindeloze opties om een website of webwinkel te maken. Hoewel Elementor beginnersvriendelijk is, valt er vervolgens nog genoeg te leren om je website verder tot leven te brengen en aan (kleinere) details te werken. In dit artikel gaan we dan ook wat dieper in op specifieke functies en mogelijkheden van de Elementor plugin voor WordPress.

Gebruik maken van widgets en thema's

Als tool voor het maken van pagina’s is Elementor gebouwd rond het idee van widgets. Het heeft een enorme widget bibliotheek waarmee je eenvoudig elementen op de pagina kunt neerzetten. Met de gratis versie van Elementor krijg je toegang tot 30 widgets, waarmee je gemakkelijk de meeste taken kunt uitvoeren. De Pro-versie vergroot deze bibliotheek verder, wij kunnen de Pro-versie ook inclusief installatie voor je verzorgen. Hierover lees je aan het einde van dit blog meer.

Naast de widgets zijn er veel bedrijven die geweldige thema’s maken die binnen Elementor kunnen worden gebruikt. Het gebruik van deze kant-en-klare thema’s kan het bouwproces van je site drastisch versnellen. Een samengestelde reeks functies die rond het thema zijn ontworpen, stelt je in staat om een professioneel ogende site, in een mum van tijd, operationeel en live te hebben. Er is momenteel een grote verscheidenheid aan thema’s beschikbaar om te gebruiken. Een van onze favorieten die we hebben gevonden, is een thema genaamd Elemento en Astra Pro, deze laatste is vooral erg geschikt voor beginnende website bouwers.

Widgets gebruiken met Elementor

Achtergrond Trucs

Met de functies van Elementor kun je verschillende trucs uitvoeren met de achtergrondafbeeldingen van je website. Een effect als parallax scrollen is een fantastische manier om wat stijl en flair aan je site toe te voegen. Parallax-scrollen betekent dat de achtergrond gefixeerd blijft terwijl je de inhoud erover heen beweegt. Dit kan geweldige effecten creëren en is goed als je bijvoorbeeld een product afbeelding of foto wilt laten zien. Dit is net zo eenvoudig als het instellen van de stijl van de achtergrond op standaard afbeeldingen.

Je kunt Elementor ook gebruiken om Full Motion Video op de achtergrond van je webpagina op te nemen. Dit kan een elegante uitstraling geven en wordt gebruikt door veel van de beste websites van vandaag. De video hoeft niet eens lokaal te worden gehost. Om deze functie te gebruiken, is het net zo eenvoudig als het wijzigen van de achtergrondstijl in video en het instellen van de link naar de inhoud. Dit wordt dan afgespeeld en herhaalt terwijl gebruikers op de site aan het browsen zijn. Zie ook 

Realtime je website bewerken

Een van de functies die Elementor echt laat schitteren, is de functie voor live bewerken. Dit betekent dat wanneer je de lettergrootten en -stijlen wijzigt, de pagina in realtime wordt bijgewerkt en je deze aan de rechterkant van het scherm kunt zien. De mogelijkheid om onmiddellijk de impact van je wijzigingen te meten en te weten wat wel of niet werkt met je site, is waardevol. Of het nu gaat om het kleurenschema of de manier waarop elementen op het scherm zijn gerangschikt, je zult het waarderen dat resultaten realtime zichtbaar zijn terwijl je dergelijke wijzigingen aanbrengt.

Realtime bewerken met Elementor

Het opdelen van verschillende secties

Elementor heeft alles te maken met het maken van verschillende secties op de webpagina’s, en hoe je tussen die secties overschakelt, kan een echte impact hebben op de inhoud. Een optie is om de gaten in je secties volledigte verwijderen,zodat de site er naadloos uitziet. Dit is net zo eenvoudig als het bewerken van desectie en het instellen van de tussenruimte tussen kolommen.

Je kunt ook experimenteren door enkele vorm verdelers te gebruiken om jouw inhoud op te splitsen. Wanneer je een sectie bewerkt, heb je toegang tot de sectie van de vorm verdeler, die opties heeft voor boven en onder. Hier kunt je verschillende vormen instellen, zoals golven, bergen, kantelen, driehoeken, druppels, curven, pyramides, golf borstels, zigzaglijnen, wolken of boeken. Dit zal het uiterlijk van jouw site doorbreken endeze onderscheiden van de concurrentie.

Secties verplaatsen met Elementor

Samenvatting

De mogelijkheden met Elementor Pro zijn eigenlijk onbeperkt, we hopen je echter weer wat nieuwe tips en trucs te kunnen hebben leren met bovenstaande items. Laat het ons ook gerust weten als je suggesties hebt voor een volgend artikel waar wij dieper op in moeten gaan. Je kunt ook veel informatie terugvinden op de website van Elementor zelf. 

Heb jij nog geen Elementor Pro op je WordPress website geïnstalleerd maar wil je dat wel graag? Wij verzorgen een schone WordPress installatie met betaalde Elementor Pro en Astra Pro thema licentie voor slechts 29 euro eenmalig. Zo kun jij zonder moeite direct aan de slag met je website!

Neem contact met ons op voor meer informatie of om direct te bestellen.

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer de nieuwste mogelijkheden.

Gerelaterde artikelen