Afbeeldingen optimaliseren in bulk met de nieuwe Hoasted image optimizer

Introductie Hoasted Image Optimizer

Het optimaliseren van afbeeldingen is een zeer belangrijk onderdeel in het behalen van de beste laadtijden en het bereiken van hogere zoekmachine vindbaarheid. Om dit te doen kun je gebruik maken van verschillende (betaalde) optimalisatie tools binnen bijvoorbeeld WordPress, echter is het beter om dit in bulk te doen binnen je cPanel hosting account.

Geruime tijd bieden we voor al onze klanten al de mogelijkheid om in bulk afbeeldingen te optimaliseren op basis van de command line. Het werken met de command line is echter iets dat relatief lastig is voor gebruikers die niet veel programmeren of zich minder met code bezig willen houden.

Om het optimaliseren van afbeeldingen makkelijker te maken, hebben we daarom een visuele afbeeldingen optimalisatie tool gelanceerd, genaamd de Hoasted image optimizer. Deze is kosteloos beschikbaar binnen ieder cPanel hosting account bij Hoasted (en ook in de reseller hosting). Op die manier kan iedereen eenvoudig en snel alle afbeeldingen in een website in bulk optimaliseren.

Hoe werkt de afbeelding optimalisatie?

Met behulp van onze cPanel Image Optimizer, kun je automatisch al je afbeeldingen in je cPanel-account optimaliseren om hun grootte te minimaliseren en zo de laadtijd te verminderen. De tool verwijderd niet-zichtbare beeldinformatie en past zeer efficiënte compressietechnieken toe. Dit levert een besparing op van 50% of meer, waarmee je jouw afbeelding laadtijden sterk verbetert. De afbeelding optimalisatie tool comprimeert de meest voorkomende afbeeldings-indelingen, waaronder PNG, JPEG en GIF, die door alle browsers worden ondersteund.

De nieuwe Image Optimizer gebruiken

Om de nieuwe afbeelding optimalisatie tool te gebruiken log je als eerste in op je Hoasted cPanel en klik je op het blauwe Image Optimizer icoontje:

Selecteer de map / bestandslocatie waarvan je de afbeeldingen wilt optimaliseren. We doen automatisch al een suggestie voor je van de gedetecteerde WordPress-installaties en/of upload-mappen in je account.
Nadat je de map hebt geselecteerd die je wilt optimaliseren, klik je op ‘optimaliseren’ om aan de slag te gaan. Tijdens de optimalisatie zie je een live-weergave van het proces en hoeveel afbeeldingen er nog te optimaliseren zijn.
Na voltooiing toont onze tool het aantal afbeeldingen dat is geoptimaliseerd en het totale aantal en percentage dat je hebt geoptimaliseerd en bespaard.

Optimizer via CLI gebruiken (developers)

Speciaal voor developers hebben we ook een CLI versie van de Image Optimizers opgezet. Dit is zijn command line commando’s die je kunt gebruiken vanuit je terminal in cPanel of eigen omgeving (Putty, iTerm of Terminal bijvoorbeeld).
Bestaande map optimaliseren:

hoptimizer optimize ./
PNG en JPEG en GIF compressie van uploads map:

hoptimizer optimize ~/public_html/wp-content/uploads/

Wat is afbeeldingsoptimalisatie?

Het optimaliseren van afbeeldingen voor je website is een proces van het leveren van afbeeldingen van hoge kwaliteit in de juiste indeling, afmeting, grootte en resolutie met behoud van de kleinst mogelijke grootte. Hoe kleiner jouw afbeeldingen zijn qua grootte, hoe sneller deze uitgeladen kunnen worden door jouw website bezoekers op verschillende typen apparaten.

Delen

Deel op facebook
Deel op linkedin
Deel op twitter
Deel op email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer de nieuwste mogelijkheden.

Gerelaterde artikelen