Zappy, de screenshot tool

Tool highlight Zappy

Zappy's screenshot-tool

Zappy is de screenshot-tool die jouw werk makkelijker en effectiever maakt. Verspil geen tijd meer met standaard screenshots en video’s. Jouw team en klanten verdienen de beste kwaliteit en Zappy levert deze kwaliteit.

Met Zappy kan je screenshots en video’s snel kopiëren en delen met jouw collega’s of klanten. Daarnaast zorgt Zappy ervoor dat jij jouw screenshots naar het volgende level tilt. Zo kan je gebruik maken van de annoteren functie om pijlen en teksten snel en gemakkelijk toe te voegen. Ideaal voor handboeken, presentaties of wanneer je hulp biedt aan jou klanten. Het mooiste van alles, Zappy is helemaal gratis te gebruiken.

Waarom is het slim om Zappy te gebruiken?

Het gebruiken van Zappy heeft een aantal verschillende redenen die jou veel kan opleveren. Zo bespaar je veel tijd, omdat je niet langer handmatig screenshots hoeft te maken en deze naar de gewenste locatie hoeft te kopiëren of  op te slaan. Zappy kun je snel en gemakkelijk een screenshot op de gewenste locatie plaatsen door deze te knippen en plakken, zoals je dat ook met teksten doet.

Daarnaast verbeter je de nauwkeurigheid van de screenshots enorm, omdat je precies het juiste gedeelte van jouw scherm vast kan leggen. Dit kan handig zijn wanneer je specifieke informatie of details wilt benadrukken in een afbeelding.

Ook verbetert Zappy het teamwerk, doordat je gemakkelijk en snel screenshots kan delen met jouw team of collega’s. Dit kan nuttig zijn bij het samenwerken aan projecten waarbij meerdere mensen betrokken zijn en waarbij het delen van afbeeldingen en informatie belangrijk is.

Tenslotte straal je met Zappy meer professionaliteit uit. De screenshot-tool kan je helpen om professionele afbeeldingen te maken die er goed verzorgd en duidelijk uitzien. Dit kan handig zijn bij het maken van bijvoorbeeld presentaties, het delen van informatie met klanten of het delen van informatie op sociale media.

Welke features heeft Zappy?

Zappy zit boordevol handige features die jouw werk sneller beter en effectiever maakt. Hieronder staan de belangrijkste features van Zappy:

 1. Annoteren: Met deze functie kun je tekst, pijlen Cirkels en rechthoeken toevoegen aan de afbeelding om bepaalde elementen te markeren of belangrijke informatie te benadrukken.
 2. Markering Pen: Hiermee kan je de afbeelding markeren met een markering pen, waarmee je snel en gemakkelijk bepaalde delen van de afbeelding kan benadrukken.
 3. Tekst toevoegen: Deze functie stelt je in staat om tekst toe te voegen aan de afbeelding. Hiermee kan je bijvoorbeeld een bijschrift toevoegen of een specifieke verklaring geven over wat er op de afbeelding te zien is.
 4. Bijsnijden: Met deze functie kan je de afbeelding bijsnijden, waardoor je alleen het deel van de afbeelding kunt behouden dat je wilt tonen.
 5. Formaat wijzigen: Met deze functie kan je de grootte van de afbeelding wijzigen, zodat deze beter past bij de gewenste weergave.
 6. Schaduw toevoegen: Hiermee kan je een schaduw rond de afbeelding plaatsen om het eruit te laten zien alsof het boven op de pagina zweeft.
 7. Filters: Met deze functie kun je de afbeelding bewerken door verschillende filters toe te passen, zoals sepia, zwart-wit of vintage.

Zappy installeren

Zappy is een gratis te installeren tool en het installatieproces is ook erg overzichtelijk. Hieronder leggen we je het stap voor stap uit.

 • Download en installeer de browser extensie of desktop-applicatie van Zappy op je apparaat
Download Zappy
 • Open de website of het venster dat je wilt vastleggen.
 •  Klik op de Zappy-extensie of gebruik de sneltoesten om de screenshot-tool te openen.
 • Kies het type schermafbeelding dat je wilt maken, zoals de hele pagina, een geselecteerd deel of een volledig scherm.
 • Wacht even terwijl Zappy de schermafbeelding maakt en bewerk de afbeelding indien nodig met de bewerkingsmogelijkheden die worden aangeboden, zoals bijsnijden, annoteren of het toevoegen van een tekst
 • Sla de schermafbeelding op of deel deze met anderen via e-mail of sociale media.

Handige tips voor optimaal gebruik

Om het werken met Zappy nog makkelijker en sneller te laten verlopen hebben we een aantal tips genoteerd om het werken met Zappy effectiever te maken.

 1. Gebruik sneltoetsen: Om snel een schermshot te maken kan je gebruik maken van de sneltoetsen Command + Shift + 1. Selecteer vervolgens het veld waarvan je een screenshot wilt maken.
 2. Snel kopiëren: Wanneer je een screenshot gemaakt hebt kan je deze snel kopiëren door Command + C te gebruiken. Je hebt nu net als bij een geselecteerde tekst de screenshot gekopieerd. Je kan de screenshot makkelijk plakken door Command + V te gebruiken.
 3. Video Recorden: Je kan met Zappy ook een video maken, zodat je nog makkelijker iets kan toelichten.

Tot Slot

We hopen dat we je wat meer hebben kunnen leren over de tool Zappy en waarom dit handige manier is om snel en duidelijke screenshots te maken en te delen. Of jij nu een WordPress, WooCommerce, Magento of Reseller webhosting nodig hebt, wij staan dagelijks voor je klaar en doen ons best om voor jou het verschil te maken met Top performance architectuur naast een dagelijkse Premium support die bereikbaar is van 09:00u ’s ochtends tot 17:30u ’s middags, ook in het weekend en op feestdagen!

Heb je nog vragen of wil je direct bestellen? Stuur ons een bericht via support@hoasted.com !

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer de nieuwste mogelijkheden.

Gerelaterde artikelen