Groene hosting 2018-07-30T15:44:13+00:00

Groene hosting

Alles om direct aan de slag te gaan.

Groen op het gebied van techniek

Binnen de ICT branche wordt er 24/7 veel energie opgemaakt aan het draaien van hardware, aangezien websites permanent online moeten zijn. Denk aan servers, routers, netwerksystemen, koeling van datacenters, koeling van grafische kaarten en processoren. Dat is in essentie niet groen, echter zijn er bijzonder veel zaken in onze branche die middels besparing en compensatie toch energie-neutrale hosting kunnen realiseren.

Buiten het feit dat we gebruik maken van groene stroom, zijn onze servers lucht en water en gekoeld (tov elektrisch) en daarnaast zijn de datacenters waarin we draaien het meest energie efficient in de branche, aangezien onze voorkeur altijd uitgaat naar milieuvriendelijk. Bovendien is er in de datacenters ook geen airconditioning aanwezig door de slimme en groene airflow opzet. Hierdoor is minder dan de helft van de energie nodig in vergelijking met een traditioneel datacenter.

Verder wellicht goed om te weten:

  • De PUE index voor onze datacenters ligt tussen de 1 en 1,2

  • We maken gebruik van energiezuinige SSD disks

  • Er wordt in de datacenters geen gebruik gemaakt van airconditioning

CO2 compensatie

Bovenop de groen ingerichte techniek planten wij ieder jaar meerdere bomen. Dit doen we onder andere in samenwerking met Stichting Trees for All. Samen maken hun maken we de wereld groener, gaan we ontbossing tegen en zorgen we voor een gezondere leefomgeving.

Groen en duurzaam ondernemen

Naast de techniek zijn we ook binnen het team bewust aan het ondernemen. We bieden medewerkers de mogelijkheid om thuis te werken en/of vanuit een locatie dicht bij huis. Hierdoor kan iedereen op de fiets naar kantoor, wat ook weer beter is voor het milieu. Op momenten dat iedereen op kantoor is, compenseren we gebruik van OV en geven we de voorkeur aan carpoolen over individueel reizen. Verder doen we in onze operatie nog veel meer om groen bezig te zijn:

  • Het gebruik van gerecyclede materialen waar mogelijk

  • Minimaliseren van het gebruik van papier (we versturen bijvoorbeeld geen papieren facturen)

  • We hebben maar één printer op kantoor, enkel gebruikt voor noodzakelijke prints

  • Als er een auto nodig is, wordt deze bij voorkeur gehuurd of geleend

  • Minder afval, we gebruiken bijvoorbeeld geen plastic of papieren bekertjes voor koffie/thee

  • We werken zoveel mogelijk met energiezuinige systemen

Lang verhaal kort, wij zijn voorstanders van verantwoord ondernemen, en we doen er alles aan om juiste keuzes te maken als het gaat om duurzaamheid. Er is in de IT branche nog veel te behalen, en daar helpen wij graag aan mee. Mocht je suggesties hebben over hoe wij als business duurzamer of groener kunnen ondernemen, laat het gerust weten.

Vraag input van
een
 specialist

Weet je niet welk pakket voor jou het beste is? Stel je vraag aan onze hosting experts en we kijken met je mee welk pakket dat het beste bij jouw business past.

Op zoek naar
maatwerk hosting?

Heb je meer dan één account nodig, of ben je op zoek naar een speciale opzet of inrichting voor jouw business? Snappen we! Laat ons een voorstel op maat maken dat exact aansluit op jouw wensen.

Bekijk onze technische specificaties

Op zoek naar meer details? Voor de volledigheid hebben we de meest gestelde vragen, over alle hosting pakketten en ons platform, op een rij gezet voor je.