​Wat is een VPN verbinding?

Een VPN of Virtual Private Network is een prive-netwerk stream die wordt gebruikt om een ​​veilige en soms anonieme verbinding te genereren op een ​​ander soortgelijk of normaal netwerk op het internet. Een VPN kan worden gebruikt om toegang tot bepaalde websites die beperkt zijn in bepaalde regio's of locaties te verkrijgen, of om je surfgedrag verborgen te houden voor het publiek netwerk trackers, etc, etc.

De functie van een VPN is dat het al het verkeer op je netwerk doorstuurt naar een ander netwerk waarbij de toegang tot de resources van een lokaal netwerk wordt geblokkeerd waardoor internetcensuur kan worden omzeild. Het merendeel van de besturingssystemen heeft een geïntegreerde VPN.

Bijvoorbeeld, als je je computer of een ander apparaat aansluit op een VPN werkt het apparaat alsof het op hetzelfde netwerk zit als de VPN, daarom wordt al het netwerk verkeer omgeleid naar de VPN via een beveiligde verbinding. Omdat je apparaat nu werkt alsof het op hetzelfde netwerk zit, krijgt ​​je apparaat toegang tot externe bronnen op het lokale netwerk, van overal in de wereld.

Een ander voorbeeld is dat, stel dat je in een land bent waar een een specifieke online bron of product niet beschikbaar is, maar deze is wel beschikbaar in een ander land. Je kunt gebruik maken van de in het tweede land gebaseerde VPN en verbinding maken met bronnen of producten uit het eerste land via een veilige verbinding, vanuit je eigen land.

VPN wordt ook gebruikt door grote instellingen en bedrijven bieden klanten hun diensten ook aan via een beveiligde en privé verbinding, wanneer de klanten zich op afgelegen plaatsen bevinden. Een enkele VPN kan ook verbinden met meer dan een website over grote afstanden. Dit helpt bij het verspreiden van informatie aan een brede groep gebruikers.

Om toegang tot een VPN te krijgen, moeten gebruikers worden toegelaten met een aparte ID of gebruikersnaam en wachtwoord. Ze hebben soms ook een PIN-code (Personal Identification Number), dat gebruikers kunnen gebruiken tegen nominale vergoeding, maar dit is niet het geval met elke VPN-service.

Waarom wil je een VPN?

VPN biedt een veilige verbinding met een extern netwerk via internet. Bedrijven, instellingen, overheidsinstellingen, etc. maken allemaal gebruik van VPN's, zodat hun werknemers toegang hebben tot beveiligde bestanden, printers, applicaties, websites en andere hulpmiddelen, privé.

  • VPN's kunnen meerdere netwerken creëren en verbinden met elkaar op een veilige manier. Dit is de reden waarom VPNs worden gebruikt door zowel grote als kleine bedrijven om resources en hun servers veilig te delen met hun werknemers en vestigingen op verschillende locaties, ook wereldwijd.
  • Online privacy is een grote en invloedrijke reden om een versleutelde VPN te gebruiken als je toegang wil krijgen tot de middelen van een openbaar netwerk. Het beschermt ook je identiteit tegen pottenkijkers die actief proberen om je te hacken, op openbare netwerken.
  • Locatie gebaseerde beperkingen zijn ook een belangrijke belemmering als je een product wil gebruiken maar in een regio bent waar de diensten van het product ofwel geblokkeerd of niet beschikbaar zijn. Met behulp van een VPN kun je de geo-blokkade censuur omzeilen en de resources ononderbroken gebruiken.
  • Laat ons je helpen!

    Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!