Wat is een SSL Certificaat?

Om een versleutelde link met een webserver te maken heeft een web browser een standaard beveiligingstechnologie. Deze techniek staat bekend als SSL (Secure Sockets Layer). Het zorgt ervoor dat alle informatie die wordt doorgegeven tussen de server en de browser privé en beveiligd is. Omdat het een standaard technologie is wordt het gebruikt door miljoenen websites over de hele wereld om hun online informatie en transacties van hun klanten te beschermen.

Hoe maak je een versleutelde verbinding?

Om een ​​dergelijke versleutelde verbinding te maken heeft een web server een SSL-certificaat nodig. Om SSL op je server te activeren ben je verplicht om de identiteit van je website te valideren en ook die van je bedrijf, door het beantwoorden van een aantal vragen. Na voltooiing hiervan worden er twee sleutels gegenereerd:

1. Private Key

2. Public Key

De Public Key is niet cryptografisch en is opgenomen in het CSR (Certified Signing Request), dat is een bestand dat informatie bevat over jou. Nadat het is ingediend begint het certificeringsproces. Een legitieme Certification Authority is bevoegd om je gegevens te bevestigen na controle en afgifte van het SSL-certificaat waardoor je het SSL kunt gebruiken. De browser die je gebruikt zal dan overeenkomen met het afgegeven SSL-certificaat voor je Private Key. Hierna zal je server een beveiligde en versleutelde route naar je website en de browser van je klant kunnen installeren.

De klanten zijn afgeschermd van al deze complexiteit van het SSL-protocol. Hun browsers zullen in plaats daarvan een indicator weergeven om te laten weten dat ze worden beschermd door een SSL, elke keer als ze toegang tot je website krijgen. Door te klikken op het slot icoon dat wordt weergegeven kunnen klanten de details van het SSL Certificaat zien, deze bevat informatie zoals je domeinnaam, bedrijfsnaam, adres van de woonplaats (kantoor), stad, etc.

De details bevatten tevens de datum van het verstrijken van dat bepaalde certificaat, zodat ze weten tot wanneer ze zijn beschermd en wanneer niet, en ook die van de Certification Authority verantwoordelijk voor de afgifte van het certificaat. Meestal zal browser automatisch de vervaldatum van het certificaat valideren voordat hij verbinding maakt. Zodra er een discrepantie of een gebrek in de beveiliging wordt gedetecteerd, wordt de gebruiker naar behoren gewaarschuwd en gevraagd ​​om ​​bevestiging voordat hij verder gaat naar de website.

SSL Certificaat installeren

1. Log in op je cPanel account.

2. Navigeer naar Security>SSL/TLS.

SSL Certificaat installeren

De SSL/TLS pagina wordt weergegeven.

SSL/TLS pagina

3. Klik op Beheer SSL sites.

De Installeer een SSL website pagina wordt weergegeven.

 Installeer een SSL website

Browse Certificaten

Browse Certificaten

4. Als je geen certificaat hebt selecteer je het domein uit de drop down lijst. Bijvoorbeeld mydomainexample.com.

5. Klik op Autofill Domein.

Let op: Als het certificaat beschikbaar is voor het domein, staat het in het Certificaat veld. Je kunt het ook knippen en plakken in het veld.

Scroll naar beneden voor meer opties.

ssl instellingen

6. Ook de Private Key is beschikbaar voor je server. Je kunt hem plakken of de overeenkomende key voor je certificaat ophalen.

7. Je hoeft geen Certificaat Authority Bundle op te geven, de server doet zelf dit bij de installatie.

8. Klik op Install Certificaat.

Het certificaat wordt geïnstalleerd.

Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!