Hoasted

Het wat en waarom van SSL voor je website

Wat is SSL?

SSL is de afkorting voor Secure Socket Layer. Dat betekent dat er een beschermde laag tussen de website en de browser van de bezoeker wordt geplaatst, waarover de gegevens alleen beschermd gaan. De bezoeker ziet in de adresbalk https:// en niet langer http://.

Wat is een SSL certifica​at?

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor versleuteling van gegevens tussen jouw website en de browser van de bezoeker. Daardoor wordt alles dus gecodeerd over internet naar de browser gestuurd.

​Waarom SSL op je website?

 • Website met betaald certificaat geeft vertrouwen
  Zeker als de naam van de bank, de webwinkel of het bedrijf in het groene gedeelte naast het groene slotje staat, weet je bezoeker zeker dat het om een vertrouwde website gaat. Ook bij de andere betaalde certificaten is te achterhalen dat het een gevalideerd certificaat is, gevalideerd op de domeinnaam of op de eigenaar bij de wat duurdere certificaten.

 • SSL is wettelijk verplicht voor webshops en alle sites met invulformulieren
  Bezoekers van je site kunnen formulieren invullen met gegevens als naam, adres, e-mail en bank- of creditcard gegevens. SSL is dan wettelijk verplicht: die gegevens mogen niet langer onversleuteld over internet volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens. In die wet staat ook dat jij als beheerder verantwoordelijk bent voor de beveiliging van deze gegevens.

 • Bezoekers die moeten inloggen​ willen dat hun wachtwoord niet afgeluisterd kan worden

 • Websites met SSL zijn sneller
  Uit tests is gebleken dat sites met SSL sneller zijn, zie bijvoorbeeld httpvshttps.com

 • Websites met SSL komen hoger in de Google zoekresultaten
  In Google’s zoekalgoritmen is ingesteld dat sites die alleen over SSL bereikbaar zijn hoger scoren in de resultaatpagina’s. Google maakte dit in december 2015 bekend.

All articles