Hoe verhuis ik mijn website?

Je kunt op elk moment van host veranderen. De redenen kunnen zijn inefficiëntie van de host (b.v. qua snelheid), slechte ondersteuning/support of omdat je een gunstiger pakket voor je website hosting hebt gevonden. Hoe dan ook, in de meeste gevallen kan het proces vervelend en ingewikkeld zijn. Hier zijn een paar stappen om de overgang soepel te maken, zonder risico's

  1. Meld je aan bij een nieuwe host zonder te annuleren bij je oude host. Stel je oude host ook nog niet op de hoogte, omdat ze je abonnement kunnen beëindigen, dit kan ertoe leiden dat je website plotseling wordt gestopt.
  2. Omdat je nu twee accounts hebt (die bij de oude en de nieuwe host), kun je de gehele inhoud van je website verhuizen van de FTP van je oude host naar de FTP van de nieuwe host (terwijl de bestanden en mappenstructuur ongewijzigd blijft).
  3. Maak een backup van de databases bij de oude host en upload deze bij de nieuwe host via cPanel (phpMyAdmin) of met FTP/SSH.
  4. Nu is het tijd om de DNS van je domeinnaam te veranderen met de juiste servers van je nieuwe host.
  5. Nadat de veranderingen aan de nameservers zijn gemaakt, duurt het tussen de 1 en 48 uur voordat alle bezoekers van je website de pagina's krijgen vanaf de nieuwe host. Gedurende deze tussentijd, zal je website zowel getoond worden vanaf de oude als vanaf de nieuwe host.
  6. Na de gestelde tijd zal je website volledig vanuit de nieuwe host gaan laden, waarna je je abonnement en je account bij de oude host kunt annuleren. Echter, als je domeinnaam oorspronkelijk is gekocht en geregistreerd bij de oude host moet je alleen je account en abonnement annuleren en niet de registratie. Denk ook aan eventuele e-mail op die domeinnaam, deze kan ook verhuisd worden.

Indien je vragen hebt over het verhuizen van een website naar Hoasted, schroom niet om contact op te nemen met support@hoasted.com. We helpen je graag om dit proces makkelijk te maken!

Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!