Wat is SSH access?

SSH betekent Secured Socket Shell en dit netwerk protocol biedt administrators een veilige manier om toegang te verkrijgen tot een computer op afstand. Het is eigenlijk een pakket functionaliteiten die het protocol implementeert. Je krijgt een sterke authenticatie van Secure Shell. Het beveiligt gecodeerde datacommunicatie tussen twee computers die zijn verbonden over een onveilig netwerk, zoals het internet.

Dit kan worden gebruikt voor het beheer van systemen en applicaties op afstand, zodat je je kunt aanmelden op een andere computer via een netwerk om opdrachten uit te voeren en bestanden te verplaatsen van de ene computer naar de andere.

SSH is gebaseerd op het client-server model om een ​​secure shell client applicatie te verbinden met een SSH-server.

De meeste besturingssystemen ondersteunen SSH. SSH ondersteunt ook tunneling, het doorsturen van willekeurige TCP-poorten en X11 verbindingen. Standaard is de listing poort voor de SSH-server poort 22.

Er zijn in principe 3 hulpprogramma's:

  • Slogin
  • Ssh
  • Scp

Dit zijn de beveiligde versies van de vroegere onveilige UNIX-utilities, rlogin, rsh, en rcp. ​

SSH in je Hoasted account

Elk Hoasted hosting pakket is uitgerust met SSH toegang en is GIT ready. Als je hulp nodig met het installeren, configureren of het gebruik kun je ons je vraag stellen op support@hoasted.com.

Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!