Hoeveel hosting heb ik nodig?

​​Websites kunnen grofweg worden ingedeeld in enorme, medium en kleine websites. Enorme websites hebben een grote hoeveelheid inhoud en trekken enorm veel verkeer terwijl kleine websites minder gegevens hebben, meestal in tekst, en relatief minder pagina's. Het verkeer voor trage websites kan minder zijn. Op basis van de grootte van je website en een vooruitziende blik van hoeveel bezoekers je op je website denkt te krijgen, kun je de bandbreedte limiet bepalen.

Web hosting pakketten en bandbreedte zijn evenredig aan elkaar. Als de bandbreedte-eis van je website meer is, zul je moeten kiezen voor een hosting pakket met enorme bandbreedte.

In het algemeen wordt bandbreedte van de website verkeerd berekend, wat resulteert in een verkeerde keuze van het web hosting pakket. Dat op zijn beurt resulteert in ofwel teveel bandbreedte of juist te weinig, voor de actuele hoeveelheid verkeer van de website. Je moet goed plannen om de juiste bandbreedte voor je website te kiezen.

Manieren om de optimale bandbreedte limiet te bereiken

  • Zorg ervoor dat de bestandsgrootte van je website minimaal is. Je kunt online tools gebruiken om de bestandsgrootte te controleren.
  • Comprimeer afbeeldingen voor het uploaden, zodat ook hun bestandsgrootte minimaal is. Zorg dat de afbeelding voor uploaden al de gewenste afmetingen heeft. Ook het verlagen van het aantal kleuren en DPI voor websitekwaliteit helpen sterk bij het zorgen voor een kleine bestandsgrootte.
  • Controleer ook het aantal bestanden dat je kunt downloaden op je site.

In het algemeen is de bandbreedte die nodig is voor websites niet meer dan 9-10GB per maand, als je mediabestanden met mate gebruikt. Laten we zeggen dat een gemiddelde website zal volstaan met 8 GB per maand bandbreedte, hou een drempel aan als je moet kiezen voor een pakket om aan de vereiste bandbreedte te voldoen. Bijvoorbeeld, in een bepaalde maand heeft je website misschien enorm veel traffic en is het vergroten van de bandbreedte nodig, de vraag rijst of je je web hosting pakket moet veranderen. Het voor de hand liggende antwoord is nee. Om je website niet te laten verstoppen kun je een buffer aanhouden bij het kiezen van de web hosting plan. Deze buffers helpen om de bandbreedtes op te schalen wanneer dat nodig is.

Factoren die van invloed zijn op de bandbreedte

Dit zijn enkele factoren die de bandbreedte van je website beïnvloeden.

  • Lay-out wijzigingen: Als je de lay-out van je website wijzigt zal de grootte toenemen of afnemen. Als de grootte wordt verhoogd, zal dit van invloed zijn op de bandbreedte.
  • Veel verkeer: Je bent natuurlijk erg blij als je veel verkeer op je site krijgt, maar het beïnvloedt ook de bandbreedte.
  • Meer inhoud, pagina's/afbeeldingen: Als je meer pagina's, content, afbeeldingen of mediabestanden op je website toevoegt, zal de bandbreedte toenemen.
  • Als er een plotselinge toename van het verkeer is zal het gebruik van de bandbreedte ook toenemen.

  • Laat ons je helpen!

    Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!