Wat is een FTP account?

Over FTP

File Transfer Protocol (FTP) is het protocol om bestanden uit te wisselen over Internet. FTP is een gerenommeerd transfer protocol. Je kunt het eenvoudig gebruiken om bestanden te uploaden van je computer naar een web server. Sommige bedrijven gebruiken FTP voor het verspreiden van software updates, formulieren, patches etc. Hoewel je dedicated FTP clients zoals FileZilla, CuteFTP, en andere kunt gebruiken, is het makkelijk om te verbinden met FTP servers met je browser als je de FTP browser syntax kent.

Internet's TCP/IP protocollen worden gebruikt om het uitwisselen van gegevens mogelijk te maken. FTP gebruikt een client-server architectuur, vaak beveiligd met SSL/TLS. Dus FTP maakt het mogelijk om bestanden te delen met remote systemen met het gebruik van betrouwbare en efficiente data transfer.

Gebruikers bieden authenticatie met een sign-in protocol, meestal een gebruikersnaam en wachtwoord, maar sommige FTP servers zijn geconfigureerd voor het accepteren van anonieme FTP logins zodat je je identiteitsgegevens niet hoeft te verstrekken om toegang te krijgen tot bestanden.

Wat is anonieme FTP

Dit is een methode voor het downloaden van publieke bestanden met FTP. Het wordt Anonieme FTP genoemd omdat je geen identificatiegegevens nodig hebt om toegang te krijgen tot de bestanden. Je voert 'anonymous' of 'ftp' in als de host vraagt om een gebruikersnaam. Verstrek een wachtwoord zoals je e-mailadres of gewoon het woord 'guest'. Meestal wordt je op een anonieme FTP site niet gevraagd om je naam en wachtwoord.

Je kunt de Archie zoekmachine gebruiken om een lijst van anonieme FTP sites te krijgen. Je kunt ook de beschikbaarheid van de bestanden op elke site bekijken.

Een FTP account aanmaken

Een FTP account helpt je om makkelijk bestanden te uploaden en beheren op je website. Een FTP account wordt automatisch aangemaakt in cPanel als je je aanmeldt voor hosting, een cPanel aanmaakt, of een addon domein of sub-domein of als je anonieme FTP inschakelt.

Bezoek deze link voor meer informatie over cPanel FTP accounts.

Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!