Wat is een domein?

Een domeinnaam is je eigen webadres voor je website en in de e-mail je gekozen naam achter het @-teken. Je kunt het vergelijken met een straatadres, dat nodig is om online gevonden te worden. Het bestaat uit een naam (zoals Hoasted) en een extensie of TLD (zoals .com of .nl), die samen de volledige domeinnaam vormen (hoasted.com). Zodra je bij ons een domeinnaam registreert, ben jij de enige eigenaar van jouw unieke website adres.

Net zoals jij een naam hebt om je te identificeren, hebben websites domeinnamen. Dit zijn niets anders dan netwerkadressen die je helpen om makkelijk de internet resource, zoals een website te identificeren. Het is een makkelijke manier om je website te bereiken zonder dat je het Internet Protocol (IP) adres hoeft te onthouden. Technisch gezien is een domeinnaam deel van de Universal Resource Locator die zorgt dat de nameserver de webpagina kan vinden. Elk domein heeft een extensie om het top level domein zoals www.hoasted.com aan te geven, dit vertegenwoordigt onze webpagina.

Ook voor de e-mail is het een mooie en professionele manier om je te identificeren. Op internet is dan bekend waar dat e-mail voor jouw domein afgeleverd dient te worden. 

Je zult zien dat domeinnamen makkelijk te gebruiken en begrijpen zijn.

Mensen onthouden en vinden je website, in plaats van het onthouden van een complex Internet Protocol (IP) adres zoals 198.168.0.4. De domeinnaam verbetert het professionele imago van je site. Het bestaat uit levels zoals een top level domein (TLD) en een second level domein. TLD toont de meest rechtse labels, “.com” en het second level toont de daadwerkelijke naam, “hoasted”.

Bij Hoasted bieden we meer dan 600 TLD's zoals

 • com - Zakelijk
 • net - Netwerk organisaties
 • gov - Overheid
 • edu - Onderwijs Instellingen
 • org - Organisaties (nonprofit)
 • mil - Militair

De meeste domein extensies kun je kopen als individu en als bedrijf. Maar sommige extensies zoals .edu en .mil worden alleen gebruikt door overheids,- of onderwijsinstellingen.

De meeste landen hebben hun eigen, specifieke TLDs. Voorbeelden van landspecifieke TLD's zijn

 • fr - Frankrijk
 • nl - Nederland
 • de - Duitsland
 • au - Australië
 • ca - Canada

Omdat internet voornamelijk is gebaseerd op Internet Protocol (IP) adressen en niet op domeinnamen, vereist elke webserver een Domain Name System (DNS) server om domeinnamen te vertalen naar Internet Protocol (IP) adressen.

Het domeinnaam systeem zorgt dat je website betrouwbaarder en makkelijker te begrijpen is en dat e-mail voor jouw domein correct op de server met jouw mailbox wordt afgeleverd. Zowel domeinnaam en Internet Protocol (IP) adres linken een database naar het internet.

Sommige bedrijven gebruiken meerdere domeinnamen, dit verbetert hun business. Door het registeren van meerdere domeinen, kun je je bedrijf promoten en meer traffic naar je website krijgen. Al je domeinnamen kunnen gelinkt worden aan een enkel internet adres.

Je eigen domeinnaam gebruiken verhoogt de ranking van je website in zoekresultaten van top zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing. Dus je domeinnaam is de sleutel om de immer groeiende internet resources te verkennen.

Domeinnaam Extensies

Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!