Hoe parkeer ik een domein in cPanel?

Wat is domein parkeren

Een domeinnaam parkeren is het registreren van een ander domein voor je website, maar dit domein zal niet worden geassocieerd met bepaalde diensten van je website. Het enige doel is deze te reserveren voor toekomstig gebruik en cyber squatting (dat een ander die naam registreert en daarna duur aan jou wil verkopen) te voorkomen.

Geparkeerde domeinen zijn een soort aanvullende domeinen, die getoond worden op dezelfde website als je primaire domein, maar die eigenlijk geen content hebben. Het zijn slechts aliassen van je website.

Je hebt bijvoorbeeld een domein geregistreerd, zoals hoasted.com. Dit wordt je primaire domein. Misschien heb je meer keywords en wil je meer traffic voor je website, dan kun je andere gerelateerde domeinen registreren zoals hoasted.net, hoasted.info etc. Dit kunnen je geparkeerde domeinen zijn. In de browser zul je zien dat deze domeinnamen je originele of primaire website openen, hoasted.com in dit geval

Er zijn ook andere gevallen waarin een geparkeerd domein handig is. Je koopt een domeinnaam en parkeert hem voor een korte periode. Dit zal wijzen op een tijdelijke dummy webpagina, totdat je de hosting voltooid hebt en de complete website klaar is.

Als de bezoeker een ervaren of deskundige websurfer is dan zal hij/zij gemakkelijk een geparkeerd domein kunnen identificeren, maar een nieuwe gebruiker zal altijd denken dat het je huidige website is.

Het parkeren van een domein heeft zijn eigen voordelen. Je kunt direct geld verdienen aan de domeinnaam op basis van de waarde van de domeinnaam en de pagina traffic die dit met zich meebrengt. Er is een enorme markt voor wederverkoop van bepaalde domeinnamen en zelfs als je niet van plan bent om je domeinnaam met winst te verkopen, is het aanbod gewoon te mooi om af te slaan!

Als je je geparkeerde domeinnaam niet wilt verkopen, kun je het registreren en linken naar je account name servers.

In je cPanel zijn geparkeerde domeinen niets anders dan domeinaliassen.

1. Log in op je cPanel account.

2. Navigeer naar Domeinen > Aliassen.

De Aliassen pagina wordt weergegeven.

park domain in cpanel

3. Om een domein alias aan te maken voer je de domeinnaam in in het Domein tekstveld.

4. Klik op Domein Toevoegen.

Let op: Je moet een domein registreren met een geldige registrar en deze configureren zodat hij doorverwijst naar je DNS servers voordat je hem gebruikt als alias.

De nieuwe alias wordt aangemaakt.

alias aanmaken

5. Om de alias van het home directory domein te openen met de cPanel File Manager interface, navigeer je naar Home >> Files >> File Manager.

6. Klik op de link onder Document Root die correspondeert met de alias.

Let op: Je kunt ook e-mailaccounts aanmaken voor domein aliassen.

Voor meer informatie kun je kijken bij de sectie https://www.hoasted.com/handleidingen/email/how-do...

Domein Alias Redirection Inschakelen of Uitschakelen

1. Klik op de Manage Redirection link voor de domein alias die je wil aanpassen.

Domain Alias Redirection

De Alias Redirection pagina wordt weergegeven.

Alias Redirection page

2. Om een domein door te verwijzen voer je de link in naar waar je de domein alias wil doorverwijzen in het tekstveld.

Let op: Als je de alias, “hoasted.info”, wil doorverwijzen naar een bestand moet je zorgen dat de URL eindigt met een trailing /.

3. Klik op Opslaan.

4. Klik om de redirection uit te zetten op Redirection Uitschakelen.

Let op: Om een domein te verwijderen raden we je sterk aan om eerst een volledige account backup te maken. Hou er ook rekening mee dat je alleen de domein alias, zijn vhost entries, en zijn DNS entries kunt verwijderen. Maar de inhoud van de directory van de alias wordt niet behouden.

Redirection domein uitschakelen

5. Klik op de Verwijderen button in de rij van de alias die je wil verwijderen. Bevestig dan de verwijdering van de domein alias.Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!