Hoe beheer je DNS voor domeinen in cPanel?

Wat is DNS?

Het Domein Naam Systeem (DNS) is als een vertaler die de internet hostnamen vertaalt in overeenkomstige Internet Protocol (IP) adressen en vice versa. Het helpt je om de directory, website en e-mail van je domeinnamen te beheren. DNS beheert de toegang tot de website op basis van Internet Protocol (IP) adressen. DNS beïnvloedt verschillende aspecten van je domeinnaam.

DNS onderhoudt de informatie van al je domeinnamen, wanneer deze bereikt worden via het internet door middel van de DNS-instelling controle. Het werkt automatisch op het omzetten van de namen die in de webbrowser adresbalk worden ingevoerd naar de IP-adres gehoste webserver.

DNS werkt als een telefoonboek van het internet, net zoals je de naam van de persoon kent, maar zijn telefoonnummer niet weet. Je kunt in het telefoonboek het relevante nummer vinden als je de naam van de persoon kent.

Daarnaast biedt DNS dezelfde dienst voor het internet. Als een bezoeker de domeinnaam zoals hoasted.com invoert, zal je computer het relevante webadres invoeren in de vorm van een Internet Protocol (IP) adres. Dit gebeurt elke keer als je een domeinnaam gebruikt in de browser. De DNS server verhoogt de snelheid en kwaliteit van zoekopdrachten en analyses.

Toegang tot de DNS zone file

1. Log in op je account.

2. Navigeer naar Domeinen >Simple Zone Editor (Vereenvoudigde DNS Zone Editor).

De Simple Zone Editor pagina wordt weergegeven .

beheer DNS Simple Zone Editor

3. Als dit account meer dan een domein bevat moet je het domein selecteren dat je wil beheren vanuit het Domein menu.

Welk soort DNS records kan ik toevoegen?

Vanuit hier kun je een A record en CNAME toevoegen.

Een A Record toevoegen

Een A record is een DNS record dat je helpt host namen te verbinden met IP adressen. Dit is cruciaal voor je website omdat het toestaat dat DNS servers je website en zijn diensten op Internet kunnen identificeren. Zonder de juiste A records is het niet mogelijk voor je bezoekers om toegang te krijgen tot je website of FTP site of e-mailaccounts. In onderstaand voorbeeld wil je het subdomein 123.563.236.jouwdomein.nl toevoegen. Het adres bestaat altijd uit een combinatie van 4 getallen, gescheiden door punten, bijvoorbeeld 91.134.171.210 

1. In de Simple Zone Editor sectie moet je de volgende gegevens invullen.

Veld

Beschrijving

Voorbeeldwaarde

Naam

Refereert aan de naam van het A record.

123.563.236

Adres

Refereert aan het adres van het A record.

2. Klik op A Record Toevoegen.

Het nieuwe user defined A record wordt toegevoegd.

Let op: Je kunt alleen een A record toevoegen als je een nieuwe service toevoegt die niet wordt aangeboden door cPanel & WHM of je service provider.

CNAME Toevoegen

Een CNAME record voegt een alias toe voor een andere naam dan die DNS opzoekt. Het is ook belangrijk omdat het je in staat stelt om meerdere CNAME-records door te verwijzen naar een enkel A record om DNS onderhoud makkelijker te maken. In onderstaand voorbeeld wil je het subdomein 123.563.236.jouwdomein.nl toevoegen.www.jouwdomein.nl

1. In een CNAME record toe te voegen moet je de volgende gegevens invoeren.

Veld

Beschrijving

Voorbeeldwaarde

Naam

 Verwijst naar de naam van het CNAME record.

123.563.236

Adres

Verwijst naar het adres van het CNAME record.

2. Klik op CNAME Record Toevoegen.

Het nieuwe user defined CNAME record wordt toegevoegd.


Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!