Hoe voeg ik privacy toe aan mijn domeinen en voorkom ik spam?

Whois bevat privacy-gevoelige informatie bij alle domeinen

Als je een domeinnaam koopt bij een provider die de domeinnaam registreert en host, moet je je persoonlijke gegevens verstrekken zoals je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, enzovoort. Dit is verplicht omdat ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) dat in haar norm zo heeft vastgelegd. Vervolgens verzamelt een database genaamd "WHOIS" (uitgesproken Who Is) alle persoonlijke gegevens en slaat deze op. Deze gegevens zijn voor iedereen geheel of gedeeltelijk toegankelijk met een eenvoudige zoekopdracht.

Misbruik door kwaadwillenden

Helaas hebben wereldwijd en ook in Nederland al veel bedrijven en personen spam, phishingmails en marketingtelefoontjes gekregen, door misbruik van deze privacy-gegevens uit de WHOIS databases.

Oplossing: domein privacy

Er is een oplossing. Je hebt de mogelijkheid om al bij het registreren of verhuizen van een domeinnaam zogenaamde domein-privacy toe te voegen. Daarmee worden jouw gegevens in de WHOIS van je domein volledig onherkenbaar gemaakt. Daarna zijn jouw persoonlijke en/of bedrijfscontactgegevens afgeschermd tegen spam of misbruik. Indien je al een domein hebt, maar nog geen domein-privacy hebt, dan kan dat ook op een later moment worden toegevoegd.

Hoasted biedt domein privacy

In plaats van jouw gegevens bij jouw domein vinden spammers dan jouw anoniem gemaakte gegevens. Het kan ook gebeuren dat iemand, die je website bekijkt, met goede bedoelingen contact met je wil opnemen. Hij of zij zal dan automatisch contact opnemen met Hoasted. Waar nodig nemen wij contact met jou op, afhankelijk van het bericht. Standaard negeren wij alles behalve overname-biedingen op domeinnamen. 

Alle type domeinnamen en extensies komen in aanmerking voor deze privacy..

Hier bestellen

Als je dit wilt toevoegen aan jouw domein(en), kun je het bestellen bij Hoasted via deze link: Hoasted domein privacy


Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!