Hoe voeg ik privacy toe aan mijn domeinen?

Wat is domein privacy?

Het maakt niet uit hoe succesvol je domein of website is, privacy is een typische noodzaak die je niet kunt negeren. Privacy kan pogingen van hackers op spamming en phishing en zelfs pogingen tot overname van je domeinen voorkomen, en jou beschermen tegen andere dergelijke verdachte activiteiten.

Hoe voeg ik domein privacy toe aan mijn domein?

Als je een domeinnaam koopt bij een provider, die de domeinnaam registreert en host, moet je je persoonlijke gegevens verstrekken zoals je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, etc. volgens de norm vastgesteld door ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). Vervolgens verzamelt een database genaamd "WHOIS" (uitgesproken Who Is) alle persoonlijke gegevens en slaat deze op. Deze gegevens zijn voor iedereen geheel of gedeeltelijk toegankelijk met een eenvoudige zoekopdracht.

Er is een oplossing. Tijdens het registreren van de domeinnaam kun je een privacy-pakket kopen van WHOIS tegen een nominale prijs, om je persoonlijke of contactgegevens te beschermen tegen het publiek, zoals spammers. Het werkt zo dat als iemand die je website bekijkt contact met je wil opnemen, eerst contact moet opnemen met de host, als de contactgegevens op de website van hen zijn en niet van jou omdat je een privacy-pakket hebt. De host neemt dan contact met jou op met de relevante gegevens van de beoogde mededeling van de kijker.

Alle domeinen komen in aanmerking voor deze privacy, behoudens een paar die kunnen aandringen op een andere aanpak, maar dat is zeldzaam.

Als je dit wil toevoegen kun je het bestellen bij Hoasted via deze link:
Hoasted domein privacy


Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!