​10 tips voordat je een domeinnaam koopt

Het meest uitdagende aan online succesvol worden is het vinden van een domeinnaam die past bij jouw bedrijf. Om de doelgroep te bereiken moet je de juiste domeinnaam voor jouw website kiezen. Hier zijn 10 tips die je helpen om een ​​goede domeinnaam te kopen.

1. Onderzoek en achtergrond

Je moet een beetje onderzoek doen naar domeinnamen die geschikt zijn voor jouw bedrijf. Maak een lijst van alle mogelijke domeinnamen.

2. Bepaal de prioriteit

Controleer je lijst en geef prioriteit aan de meest geschikte namen. Bekijk de lijst steeds opnieuw om de ongewenste namen te verwijderen. Vermijd domeinnamen die straattaal bevatten.

3. Hou het kort en eenvoudig

Controleer of je domeinnaam makkelijk te typen en te onthouden is. Als hij te lang is, is het moeilijk voor je bezoekers om hem te onthouden en correct te spellen. Dus hou je domeinnaam eenvoudig en kort om je doel te bereiken.

4. Mix koppeltekens niet met cijfers

Het gebruik van koppeltekens en cijfers in je domeinnaam helpt om woorden te scheiden en maakt het makkelijker voor de zoekmachine on deze te erkennen. Maar je bezoekers kunnen het koppelteken of de cijfers vergeten als ze de domeinnamen intypen.

5. Focus op je omgevingsnetwerk

Als je een nieuw bedrijf start in je eigen omgeving kun je je stad of provincie toevoegen aan je domeinnaam. Dit maakt het makkelijker om snel klanten te krijgen.

6. Controleer op handelsmerken en sociale netwerken

Zorg ervoor dat niemand eigenaar is van de merken in je domeinnaam. Controleer of er geen gevolgen zijn voor het auteursrecht op je gekozen domeinnaam op sociale websites.

7. Kies de juiste extensie

Klik hier voor de extensie van je domeinnaam met de juiste achtervoegsel zoals .com, .net, .org aan de rechterkant bij de webadressen. Nieuwe extensies met top level domeinen moeten bij je bedrijf passen.

8. Gebruik keywords

Het implementeren van je zoekwoord in de domeinnaam verbetert automatisch de SEO voordelen van je website op zoekmachines.

9. Privacy en beveiliging

Privacy en beveiliging van je domeinnaam zijn noodzakelijk voor het bevorderen van je merk voor lange periodes.

10. Geef niet teveel uit

Geef niet teveel uit aan een domeinnaam en koop nooit domeinen die al gekocht zijn. Het kopen van domeinen bij secundaire aanbieders is altijd duur. Dus koop een domein voor de prijs die binnen je budget past. 

Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!