Al je afbeeldingen comprimeren

Wat is de Hoasted beeldoptimalisatie tool?

Hoasted imagecrunch gebruikt slimme compressietechnieken om de bestandsgrootte van je PNG en JPEG files te verkleinen. Door het selectief verminderen van het aantal kleuren in de afbeelding zijn er minder bytes nodig om de gegevens op te slaan. Het effect is bijna onzichtbaar voor de bezoekers van je website, maar het maakt een groot verschil in de bestandsgrootte. Dit bespaart niet alleen ruimte op je account, maar versnelt ook de laadtijden van de pagina's op je website enorm!


Hoasted beeldoptimalisatie tool Hoasted beeldoptimalisatie tool
Voorbeeld Originele Afbeelding
Grootte 319kb
Voorbeeld Geoptimaliseerde Afbeelding
Grootte 104kb


Bij Hoasted hebben we imagecrunch ingebouwd in ons hosting platform. Volg onderstaande stappen om deze te gebruiken. Hou er rekening mee dat dit proces arbeidsintensief is, het is daarom raadzaam om deze stappen uit te voeren op een moment dat je je website niet aan het bewerken bent of andere onderhoudswerkzaamheden aan het uitvoeren bent.


Het gebruik van Hoasted imagecruch op jouw account (Apple/MacOS)

1. Open de Terminal en log in op je account

Log in op je account door het volgende in te typen:

ssh yourusername@srv07.hoasted.com

Je gebruikersnaam is je cPanel username. Vervang 'yourusername'’srv07' met de juiste gebruikersnaam en server (bijvoorbeeld johndoe1@srv05.hoasted.com).

Er wordt nu gevraagd om je wachtwoord. Gebruik je cPanel wachtwoord om door te gaan.

Let op: Als je dit bericht krijgt: ‘If you need shell access please contact support.’, laat het ons dan weten via support@hoasted.com. We zullen dan shell access inschakelen voor je.


2. Ga naar de juiste map

Nu ben je ingelogd en zie je [yourusername@srv07 ~]$ op het scherm. Je moet nu naar de map gaan met de afbeeldingen die je wil optimaliseren. Als je al je web afbeeldingen wil optimaliseren kun je naar de public_html map gaan.

Typ:

cd public_html/

en druk op enter. Je ziet nu [yourusername@srv07 public_html]$

Let op: Als je naar een submap van je public_html map wil gaan typ je cd public_html/submapnaam voordat je doorgaat met de volgende stap.


3. Start JPEG imagecrunch op

Voer om al je JPEG afbeeldingen te verkleinen het volgende in (je kunt deze regel ook gewoon plakken):

find . -name "*.jpg" -type f -exec jpegoptim {} \;

en druk op enter. Nu kun je zien dat al je JPEG afbeeldingen worden geoptimaliseerd. Dit proces kan een tijdje duren, afhankelijk van het aantal afbeeldingen.


4. Start PNG imagecrunch

De procedure om al je PNG afbeeldingen te optimaliseren is vergelijkbaar.

Typ:

find . -name '*.png' -print0 | xargs -0 -P2 -L1 pngquant --ext .png --force 256

Klik op enter. Het optimaliseren van PNG afbeeldingen duurt wat langer, en er wordt ook geen visuele update van de gecomprimeerde afbeeldingen getoond. De imagecrunch is klaar zodra je [yourusername@srv07 public_html]$ weer op je scherm ziet.


5. Uitloggen

Om de verbinding te verbreken typ je:

exit

Je wordt nu uitgelogd en het volgende bericht wordt weergegeven ter bevestiging: Connection to srv07.hoasted.com closed.

How can we help you?

We want you to ask us questions, because we love to help you in accomplishing your goals. We let no questions unanswered, provide you with high speed responses and leave no problem unsolved. What is important to you, is important to us. Shoot us a message and see for yourself.