Wat gebeurt er als een domein verloopt?

​Als een domeinnaam zijn vervaldatum bereikt, herinnert de host van wie het is gekocht de klant die de domeinnaam heeft gekocht, dat zijn domein is verlopen en dat deze moet worden verlengd.

Meestal wordt de domeinnaam ingesteld op een staat met de naam geparkeerd als hij is verlopen (quarantaine). Dit betekent dat de domeinnaam nu op een veilinglijst komt, maar nog niet wordt vrijgegeven op de markt om op te bieden. De domeinnaam eigenaar kan nog steeds zijn domein vernieuwen zonder extra kosten. Maar meestal wordt na 3 of 4 pogingen om te proberen om de eigenaar zijn domein te laten vernieuwen, als de eigenaar niet reageert of verlengt, het domein vrijgegeven om op te bieden door de host. Als niemand dit domein koopt, dan zal het worden teruggenomen, hersteld, en weer toegevoegd aan het te koop register, als een nieuwe domeinnaam. 

Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!