Hoe maak ik een redirect?

​Een redirect betekent simpelweg dat een domein wordt doorverwezen naar een ander domein, meestal naar een bepaalde webpagina of een volledige website. Dit wordt gedaan als je je database hebt geëxporteerd naar een andere server, of als je de domeinnaam recent hebt gewijzigd maar de gebruikers nog niet gewend zijn aan de nieuwe domeinnaam. In zulke gevallen kan redirecting helpen door simpelweg de browser van de gebruiker door te verwijzen naar de server van het redirected domein om daarmee te voldoen aan de behoefte van de bezoeker.

1.  Log in op je cPanel account.

2.  Navigeer naar Domeinen >Redirects ​Omleidingen.

3.  Selecteer om een redirect te maken het soort uit de dropdown lijst.  Bijvoorbeeld Permanent (301).redirect aanmaken

De Toevoegen Redirect (Omleiding) pagina wordt weergegeven.

Redirect Toevoegen pagina

4.  Selecteer het domein uit de drop down lijst.

5.  Selecteer het pad.

6.  Voer de URL voor de redirect in in het Redirect tekstveld.

7.  Vink de box aan om de redirect voorwaarde te specificeren. De beschikbare opties zijn Alleen doorverwijzen met www, Doorverwijzen met of zonder www en www Niet Doorverwijzen.

8.  Het aanvinken van de Wild Card Redirect Box redirect alle bestanden binnen een directory met dezelfde bestandsnaam in de doorverwezen directory. Let op, je kunt een Wild Card Redirect niet gebruiken voor het doorverwijzen van je hoofddomein naar een andere directory op je site.

9. Klik op Toevoegen .

Een nieuwe redirect wordt aangemaakt.

Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!