​Ik kan niet inloggen op cPanel

Inloggen op je cPanel account is eenvoudig. Echter, de problemen die kunnen ontstaan ​​als je niet in kunt loggen kunnen verschillende redenen hebben:

1.  Onjuiste cPanel URL: Als je net een account hebt aangemaakt en een domein bij ons hebt geregistreerd, dan is de kans groot dat onze servers nog niet verwijzen naar jouw domein, of je firewall blokkeert de cPanel poorten door middel van de internetverbinding die je gebruikt, etc. In dergelijke situaties kun je een tijdelijke cPanel URL gebruiken die je krijgt als je contact opneemt met ons over de problemen.

2.  Onjuiste gebruikersnaam: Een onjuiste gebruikersnaam leidt niet tot een specifieke foutmelding, maar toch is het een fout die zou leiden tot file transfer fouten. De gebruikersnaam van het hosting account kan worden gecontroleerd in cPanel. 

3.  Incorrect wachtwoord: Dit zal resulteren in een foutmelding specifiek voor de fout, en wordt getoond in de meeste FTP software. Om deze fout recht te zetten, moet je je wachtwoord opnieuw instellen in je cPanel account.

4.  Het account kan zijn opgeschort: Hoewel je bij ons geregistreerd staat en een cPanel account heb aangemaakt en ook een domein gekocht hebt, kan het account zijn geschorst of aangehouden om verschillende redenen, zoals onjuiste financiële transacties, foutieve gegevens opgegeven tijdens de registratie, etc. Dit kan erin resulteren dat je cPanel account niet toegankelijk is voor jou, terwijl de gebruikersnaam en het wachtwoord correct zijn.​

Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!