​Hoe zie ik hoeveel schijfruimte ik gebruik?

Het onderhouden van een website moet je serieus nemen, zoals blijkt uit de druk op je computer. Naarmate de website wordt steeds populairder wordt, of als je meer en meer informatie of artikelen toevoegt op je site, worden er meer mappen gemaakt in je systeem om deze gegevens op te slaan. Je moet vaak controleren hoeveel schijfruimte wordt verbruikt en ruimte vrijmaken in je drives om server congestie te voorkomen.

1.  Log in op je cPanel account.

2.  Navigeer naar Files> Schijfgebruik.

Schijfgebruik

De Schijfgebruik pagina wordt weergegeven.

schijfruimte pagina

De Schijfgebruik tabel toont hoeveel ruimte wordt gebruikt door verschillende mappen en hun inhoud. Je kunt de details van directories bekijken in kolommen, zoals Locatie, Grootte en Schijfgebruik. Het datagebruik wordt weergegeven in het blauw gekleurde balk. Zelfs het totale schijfruimteverbruik wordt berekend en weergegeven, onderaan. 

Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!