FTP bestandsoverdracht is mislukt

Een bestandsoverdracht foutmelding betekent dat je systeem geen FTP verbinding kan maken met het hosting account vanuit de FTP software die je gebruikt. Deze problemen kunnen verschillende oorzaken hebben-

1.  Account Opstopping: Als er teveel FTP Clients gebruikt worden op een enkele of een groep servers, wordt de traffic op deze server teveel op een bepaald tijdstip, dit leidt tot problemen tijdens het verwerken van een bestandsoverdracht.

2.  Files Overload: Er is maar een bepaald aantal bestanden dat FTP software tegelijkertijd kan verwerken. Het overladen van FTP software met teveel bestanden tegelijkertijd is een belemmering en veroorzaakt een opstopping in de software die kan leiden tot falen tijdens bestandsoverdracht.

3.  Bestandsgrootte en Format: Elke FTP software heeft een vooraf vastgestelde set formats waarin bestanden getransferd zouden moeten worden. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een afbeeldingsbestand hebt dat over het FTP verzonden wordt met het format “.JPEG”. Maar jouw FTP ondersteunt alleen “.PNG”, “.JPG”, etc. en geen “.JPEG” formats, dan verstopt de software met onleesbare of niet ondersteunde formats met als resultaat dat de bestanden niet getransferd worden. Op dezelfde manier is er een vooraf vastgestelde grens aan de bestandgroottes die niet mag worden overschreden. Stel dat de limiet voor een bestand 5 MB is, maar jij overschrijdt dit en upload toch een 7 MB bestand, dan is de overdracht helemaal niet mogelijk omdat het niet ondersteund wordt over het netwerk.

4.  Antivirus Blocking: De antivirus software van je besturingssysteem kan, in zeldzame gevallen , de FTP software en zijn transfers halverwege blokkeren. Dit kan voorkomen doordat de antivirus software verouderd is en niet meer goed werkt, of doordat er echt een virus is gevonden tijdens het transfer proces.

5.  FTP Software: Er kan een glitch in de FTP software zelf zitten waardoor deze niet goed functioneert. Je moet regelmatig controleren of er updates voor de software beschikbaar zijn gekomen zodat nieuw eigenschappen ondersteund kunnen worden en zodat jij het makkelijker kunt gebruiken.

6.  Firewall Blocks: De meeste besturingssystemen of Operating Systems (OS) worden geleverd met een ingebouwde firewall die is ontworpen om ongeautoriseerde toegang van of naar een aangewezen netwerk te blokkeren. Afhankelijk van de FTP software die je gebruikt, kan het zijn dat je de firewall moet configureren om bestandsoverdracht toe te staan. Soms werkt de firewall niet goed en blokkeert hij de bestandoverdracht halverwege. Zorg dat firewall regelmatig geupdate wordt, als updates uitgebracht worden, zodat de firewall compatibel is met je FTP software.  

Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!