Hoe maak ik een geparkeerd domein?

Een domeinnaam parkeren is het registreren van een ander domein voor je website, maar dit domein zal niet worden geassocieerd met bepaalde diensten van je website. Het enige doel is deze te reserveren voor toekomstig gebruik en cyber squatting (dat een ander die naam registreert en daarna duur aan jou wil verkopen)te voorkomen.

Geparkeerde domeinen zijn een soort aanvullende domeinen die getoond worden op dezelfde website als je primaire domein, maar die eigenlijk geen content hebben. Het zijn slechts aliassen van je website.

Je hebt bijvoorbeeld een domein geregistreerd, zoals hoasted.com. Dit wordt je primaire domein. Misschien heb je meer keywords en wil je meer traffic voor je website, dan kun je andere gerelateerde domeinen registreren zoals hoasted.net, hoasted.info etc. Dit kunnen je geparkeerde domeinen zijn. In de browser zul je zien dat deze domeinnamen je originele of primaire website openen, hoasted.com in dit geval

Er zijn ook andere gevallen waarin een geparkeerd domein handig is. Je koopt een domeinnaam en parkeert hem voor een korte periode. Die zal uitkomen op een tijdelijke dummy webpagina, totdat je de hosting voltooid hebt en de complete website klaar is.

Als de bezoeker een ervaren of deskundige websurfer is, dan zal hij/zij gemakkelijk een geparkeerd domein kunnen identificeren, maar een nieuwe gebruiker zal altijd denken dat het je huidige website is.

Het parkeren van een domein heeft zijn eigen voordelen. Je kunt direct geld verdienen aan de domeinnaam op basis van de waarde van de domeinnaam en de pagina traffic die dit met zich meebrengt. Er is een enorme markt voor wederverkoop van bepaalde domeinnamen en zelfs als je niet van plan bent om je domeinnaam met winst te verkopen, is het aanbod gewoon te mooi om af te slaan!

Als je je geparkeerde domeinnaam niet wil verkopen kun je het registreren en linken naar je account name servers.

In je cPanel zijn geparkeerde domeinen niets anders dan domeinaliassen.

1. Log in op je cPanel account.

2. Navigeer naar Domeinen > Aliassen.

De Aliassen pagina wordt weergegeven.

geparkeerd domein

3. Om een domein alias aan te maken voer je de domeinnaam in in het Domein tekstveld.

4. Klik op Domein Toevoegen.

Let op: Je moet een domein registreren met een geldige registrar en deze configureren zodat hij doorverwijst naar je DNS servers voordat je hem gebruikt als alias.

De nieuwe alias wordt aangemaakt.

geparkeerd domein alias

1.  Om de alias van het home directory domein te openen met de cPanel File Manager interface, navigeer je naar Home >> Files >> File Manager.

2.  Klik op de link onder Document Root die correspondeert met de alias.

Let op: Je kunt ook e-mailaccounts aanmaken voor domein aliassen.Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!