Kan ik mijn cPanel gebruikersnaam wijzigen?

Het wijzigen van de gebruikersnaam van je cPanel account is afhankelijk van het soort hosting plan dat je hebt gekocht bij je provider. Een gebruikersnaam is een essentieel onderdeel van je hosting account. Het is aanbevolen dat je de gegevens van je hosting plan controleert om te bepalen of je je gebruikersnaam kunt wijzigen.

Let op: Er zijn verschillende aspecten aan het wijzigen van de gebruikersnaam van je cPanel account. Dit komt doordat Cpanel je accountnaam op verschillende manieren gebruikt. Daarom moet je met een paar dingen rekening houden voordat je je gebruikersnaam wijzigt.

1. Als je de gebruikersnaam wijzigt moet je ook de configuratiebestanden waarvan je website afhankelijk is updaten. Een of al van deze actieve websites kunnen opeens stoppen met functioneren, dus kies een tijdstip of dag waarop je website minder traffic heeft en ga dan verder om de consequenties voor de site te verminderen.

2. Zorg voor toereikende en volledige backups van je account voor het implementeren van de wijzigingen. Dit voorkomt het verlies van data als er een tegenslag is.

3. Je MySQL database moet ook overeenkomen met de wijzigingen in je cPanel account, dus controleer dit om ervoor te zorgen dat er geen bestanden of gegevens missen.

4. Alle bestanden die de vorige gebruikersnaam gebruiken en de database gebruikersnaam moeten correct bijgewerkt worden.

5. Open als het een groot account betreft, zeg 5-6 GB, een Support Ticket om de noodzakelijke wijzigingen te implementeren. Dit omdat het Cpanel account een time-out kan krijgen tijdens het wijzigingsproces en derhalve in een instabiele staat kan komen.

Er zijn ook enkele parameters om te volgen voor het wijzigen van de gebruikersnaam:

  • Kies een unieke gebruikersnaam en niets vergelijkbaars of relateerbaars aan de oude. Het moet 16 of minder tekens hebben.
  • Het moet alleen bestaan uit letters en cijfers, geen speciale tekens.
  • Als je een database engine gebruikt zoals MySQL, moeten de eerste 8 tekens uniek zijn om kans op fouten gerelateerd aan het prefixen van de database en account transfers te beperken.

Enkele punten om te onthouden:

1. Je nieuwe gebruikersnaam moet niet alleen uniek zijn, maar ook van dezelfde lengte of korter, omdat een langere naam erin kan resulteren dat MySQL de database namen en gebruikersnamen van het account verkort, dit zou problematisch zijn.

2. Je kunt de websites verbonden met dit cPanel account niet gebruiken terwijl de data worden getransferred naar de nieuw aangemaakte gebruikersnaam.

3. De home directory van de gebruiker wordt ook hernoemd naar de nieuwe naam.

4. De functionele stabiliteit en integriteit van het account moeten worden gecontroleerd en geverfieerd nadat de transfer is afgerond.

Laat ons je helpen!

Wij houden ervan als jij ons vragen stelt, want wij willen dat jij het meeste uit je hosting haalt! We beantwoorden kosteloos al je vragen, snel en duidelijk. Wat voor jou belangrijk, is ook belangrijk voor ons. Stuur ons een berichtje en ervaar zelf!