Hoasted

Backups terugzetten

Backups terugzetten

Standaard maken wij voor alle reseller pakketten meerdaagse backups, welke we beschikbaar maken vanuit cPanel zelf. De backups worden op drie verschillende plekken opgeslagen: op de server zelf, in hetzelfde datacenter en ook in een extern datacenter.

Wij maken van alle accounts meerdere malen per dag backups, welke ook beschikbaar worden gesteld in het account zelf via ‘Backups’ (blauw klok icoontje). Deze backups nemen geen ruimte in beslag op je account.

Stappen

Je kunt zelf bestanden en databases terugzetten via de cPanel account (niet FTP), zelfs op individueel bestandsniveau indien je dat wenst. Bestanden kun je ook downloaden vanuit dezelfde locatie. Hiervoor log je in op het betreffende cPanel en klik je op ‘Hoasted Backups’.

Let op: inloggen via WHM is niet mogelijk om bij de backups te komen. Het is noodzakelijk om als eindklant in te loggen vanuit cPanel met de cPanel gebruikersnaam en het wachtwoord en vervolgens naar Hoasted Backups te gaan.

Database

Indien je een database wilt terugzetten, klik je op het onderstaande icoontje. Vanuit daar kun je een database terugzetten. Zorg wel dat je de bestaande database nog even download, aangezien deze functie je database overschrijft.

Complete cPanel restore

Mocht je zelf je bestanden niet kunnen terugzetten via de Hoasted Backup, of in een uitzonderlijk geval een complete cPanel account restore nodig zijn, dan hebben wij in de meeste gevallen een backup van afgelopen week en maand klaar staan voor je. Middels een support ticket kunnen we deze voor je terugzetten.All articles