Gemakkelijk backups maken en herstellen met JetBackup

JetBackup logo

Gemakkelijk, snel en veilig backups beheren

Met de selfservice-functionaliteit van JetBackup binnen je cPanel account kun je gemakkelijk binnen enkele seconden een backup herstellen. Binnen JetBackup vind je de automatisch aangemaakte dagelijkse herstelpunten terug. Daarnaast kun je ook in enkele minuten een handmatige backup maken, dit kan handig zijn voor je onderhoud gaat plegen of grote wijzigingen wilt doorvoeren. In dit artikel gaan we daar wat verder op in.

JetBackup cPanel

Handmatig realtime backups maken met snapshots

Doorgaans zijn de automatisch aangemaakte backups binnen JetBackup in veel gevallen al genoeg als het gaat om  noodgevallen. Met de Snapshots functie binnen JetBackup kun je echter in vele andere situaties veiliger werken en het risico op problemen en dataverlies minimaliseren. Denk hierbij aan het plegen van onderhoud, het maken van wijzigingen aan de broncode zelf of door het te willen testen van nieuwe functies. Probeer het gerust eens uit en ervaar zelf het gemak, veilig en volledig backups terugplaatsen is nog nooit eerder zo makkelijk geweest!

Snapshot JetBackup

Backups van website bestanden

Bij het updaten en onderhouden van een webwinkel komen vaak al snel extra aandachtspunten en risico’s kijken. Ten eerste heb je te maken met doorlopende bezoekers en potentiele kopers, die je zeker niet tijdens het bestelproces wilt verstoren met downtime door het uitvoeren van wat updates. Met de File Backups bespaar je jezelf veel tijd en moeite om alle bestanden handmatig te moeten downloaden en vervolgens weer te uploaden, laat staan wanneer het meerdere versies betreft. Ook hoef je zo niet meer na te denken over de veiligheid en externe opslag ruimte.

Bestanden JetBackup

Backups van MySQL databases

Onder het kopje Database Backups vind je alle automatisch aangemaakte herstelpunten terug. Daarnaast zul je hier ook de database backup terugvinden van een handmatig aangemaakte snapshot. Afhankelijk van de grootte van de website duurt dit meestal niet langer als 10 minuten.

Hou er rekening mee dat de datum en het tijdstip overeenkomt indien je ook de broncode van de website zelf hebt gewijzigd, het is in dat geval handig te zorgen dat de backups beide van dezelfde datum en tijd zijn, je bent er dan zeker van dat het herstelpunt direct goed werkt.

Bestanden JetBackup

Samenvatting

JetBackup maakt het mogelijk om zonder technische kennis of vele tijdrovende handelingen, gemakkelijk backups terug te zetten van het account, bestanden en databases. Hiermee zul je altijd de beschikking over meerdere herstelpunten hebben in het geval je website wordt gehackt of met malware besmet raakt.

Tot slot kun je met een handmatige snapshot snel terug waar je gebleven was in het geval er iets mis gaat tijdens het ontwikkelen of onderhouden van je website. Dit voorkomt al snel vele uren aan herstelwerkzaamheden en zorgt dat je website niet onnodig lang offline raakt.

Neem gerust contact met ons op indien je nog specifieke vragen hebt over JetBackup of iets geheel anders, we helpen je graag verder!

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer de nieuwste mogelijkheden.

Gerelaterde artikelen