Domein privacy 2018-09-18T13:34:47+00:00

Hoe domein privacy werkt

De Whois database is toegankelijk voor iedereen op het internet. Het biedt mensen de mogelijkheid om de status of informatie over een bestaande domeinnaam op te zoeken. Als je een domein registreert, het maakt niet uit welk top level domein (.com, .org etc), maak je je gegevens openbaar in een whois databank. Spammers en marketingbedrijven vinden daar dan bijvoorbeeld je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Hoasted biedt domein privacy, dit is een dienst die je contactgegevens anonimiseert. Als je gebruik maakt van deze dienst is je vertrouwelijke informatie niet meer beschikbaar voor het publiek en wordt deze vervangen met onze contactgegevens. Zo kunnen mensen je nog steeds bereiken, zonder dat je persoonlijke gegevens online staan.

Als je domein privacy wil toevoegen aan je domein, hoef je alleen maar op de domein privacy add-on te klikken als je een domein bestelt, of contact op te nemen met onze klantenservice.

Voer een gratis Whois lookup uit

Wil je weten welke status een domein heeft en welke persoonlijke informatie is gekoppeld? Vul je domeinnaam in (zonder de http://www.) en klik op zoek.’.