6 uitstekende WooCommerce plugins voor je webwinkel

WooCommerce extensions

Haal meer uit je WooCommerce webwinkel

WooCommerce is van zichzelf al een krachtig en volledig e-commerce platform, maar dat betekent niet dat het niet kan worden verbeterd. Hoewel de plugin voldoende functionaliteit biedt voor de meeste online winkels, mist het ook verschillende geavanceerde functies die veel meerwaarde kunnen bieden.

Gelukkig wordt de WooCommerce plugin geleverd met een eigen extensie systeem dat op dezelfde manier werkt al de standaard WordPress plugins. De officiële WooCommerce-repository bevat bijna 400 extensies, met functies variërend van boekhouding tot voorraadbeheer. De kans is groot wanneer je een bepaalde functie aan je webwinkel wilt toevoegen, je deze hier kunt terugvinden.

In deze blog laten we je kennismaken met zes uitstekende WooCommerce extensies. We bespreken de belangrijkste kenmerken, de prijs en welke soort winkels het meeste baat hebben bij het gebruik ervan. Lees hieronder meer over 6 uitstekende WooCommerce plugins voor webwinkels:

1. WooCommerce Product add-ons

Als eerste in onze lijst stelt de product-add-ons- extensie jouw klanten in staat om hun producten aan te passen met behulp van geavanceerde velden die door je zijn gemaakt. Je kunt vervolgkeuze lijsten, selectievakjes, alle soorten berichten en zelfs donatie opties toevoegen. De plug-in beperkt jouw keuzes op geen enkele manier.

Je kunt klanten bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om hun sieraden te laten graveren, of een boodschap aan een cadeau toevoegen. Product-add-ons werken zowel per product als wereldwijd. Dat betekent dat jij de opties die voor elk van je producten verschijnen, kunt aanpassen aan hun categorieën. Bovendien kun je deze extensie ook gebruiken om aangepaste donaties van je bezoekers te ontvangen, dankzij de aangepaste prijs invoeroptie.

Kenmerken van deze plugin:

 • Hiermee kun je nieuwe, aanpasbare velden aan producten toevoegen.
 • Werkt per product of wereldwijd.
 • Accepteert donaties van bezoekers via de optie voor aangepaste prijsinvoer.
 • Compatibel met de plug-in WooCommerce Subscriptions (die we hierna zullen behandelen).

Prijs:

 • Licenties voor één site voor product-add-ons beginnen bij $ 49 per jaar.

2. WooCommerce Subscriptions

WooCommerce Subscriptions doet precies wat de naam aangeeft: het stelt je in staat om abonnementsopties voor de winkel te bieden. De extensie ondersteunt terugkerende betalingen voor zowel fysieke als virtuele producten met verschillende tijdcycli. Je kunt bijvoorbeeld maandelijkse serviceabonnementen of jaarlijkse softwarefacturen maken (hetzelfde formaat dat de meeste WooCommerce-extensies volgen).

Afgezien van het bieden van meer flexibiliteit bij het verkopen van producten, kunnen abonnementen je ook helpen winst te stabiliseren door een terugkerend inkomen te bieden. Het is een geweldige optie als je het soort producten verkoopt dat zou kunnen profiteren van een abonnementsmodel in plaats van eenmalige verkopen.

Verder werkt WooCommerce Subscriptions goed met Product Add-Ons. Dat betekent dat je jouw abonnees een steeds breder scala aan opties en plannen kunt bieden die passen bij hun budget.

Kenmerken:

 • Hiermee kun je producten verkopen onder een abonnementsmodel.
 • Ondersteunt verschillende factureringsschema’s en meer dan 20 betalingsgateways.
 • Hiermee kun je klanten de mogelijkheid bieden om hun plannen handmatig te downgraden of te upgraden.
 • Levert gedetailleerde rapporten van alle abonnementsactiviteiten.
 • Integreert met product-add-ons.

Prijs:

3. WooCommerce Bookings

Net als onze tweede keuze, stelt WooCommerce Bookings je in staat om een ​​ander type service aan je online winkel toe te voegen. In dit geval verwijzen we naar online boekingen voor diensten en verhuur.

Met WooCommerce Bookings kun je boekbare producten aan de frontend toevoegen en hun gedrag aanpassen. Met de extensie kun je specifieke tijdblokken instellen als ‘ boekbaar ‘, of klanten gewoon hun eigen tijden laten bepalen. Je kunt zelfs kortingen per persoon instellen en boekingen bekijken voordat ze in steen gebeiteld zijn, zodat klanten niet per ongeluk tijden boeken waarop je niet beschikbaar bent.

Kenmerken:

 • Voegt een boekingsfunctie toe aan je WooCommerce-winkel.
 • Hiermee kun je specifieke ‘boekbare’ producten maken.
 • Biedt de mogelijkheid om specifieke tijdblokken voor boekingen te reserveren.
 • Hiermee kun je aangepaste prijzen voor boekingen definiëren, afhankelijk van de tijd, het aantal klanten en wanneer de reservering is gemaakt.

Prijs:

4. WooCommerce Dynamic Pricing

Dynamic Pricing biedt je de mogelijkheid om betalingsbereiken toe te voegen aan WooCommerce-producten. Met deze extensie kun je een vaste betaling en procentuele kortingen (of verhogingen) toevoegen bovenop de reguliere vaste prijzen.

Deze flexibiliteit stelt je in staat om een aantal leuke dingen te doen, zoals het geven van vaste kortingen voor bestellingen boven bepaalde totalen, of op percentage gebaseerde kortingen voor vaste klanten. Dynamic Pricing maakt gebruik van een eenvoudig tafelsysteem om jouw kortingen in te stellen, wat je meer opties biedt om prijzen aan te passen op basis van bedragen, categorieën en gebruikersrollen.

Kenmerken:

 • Hiermee kun je dynamische prijsklassen instellen voor producten.
 • Configureert kortingen (of prijsstijgingen) op basis van specifieke hoeveelheden artikelen, categorieën en gebruikersrollen.

Prijs:

5. WooCommerce Product Bundles

Met productbundels kun je verschillende van je WooCommerce-producten nemen, ze groeperen en ze als een enkele deal aanbieden. Naast het creëren van basisbundels, kun je ook kortingen toekennen, waardoor ze aantrekkelijker moeten worden voor jouw klanten.

Productbundels ondersteunen zowel fysieke als virtuele producten en zelfs op abonnementen gebaseerde producten. In de praktijk betekent dit dat je enkele creatieve productcombinaties kunt aanbieden, zoals het verkopen van afzonderlijke garanties voor fysieke producten of ondersteuning voor virtuele producten.

Kenmerken:

 • Hiermee kun je verschillende producten bundelen en ze met korting verkopen (als je dat wilt).
 • Ondersteunt fysieke, virtuele en op abonnementen gebaseerde producten via WooCommerce-abonnementen.
 • Zorgt automatisch voor voldoende voorraad voor al je productbundels.

Prijs:

 • Licenties voor één site voor productbundels beginnen bij $ 49 per jaar.

6. WooCommerce Smart Coupons

Met de extensie Smart Coupons kun je automatisch coupons uitgeven aan klanten als ze een aankoop doen, die voldoet aan specifieke criteria (door jou ingesteld). Het ondersteunt ook een winkeltegoedfunctie, die gebruikers de mogelijkheid geeft om tegoed te kopen voor zichzelf of voor anderen.

Naast deze basisfuncties krijg je ook alle tools die je nodig hebt om je coupons en cadeaubonnen van een merk te voorzien en ze echt de jouwe te maken. Ten slotte kunnen klanten hun kortingsbonnen met een enkele klik rechtstreeks via hun winkelwagentje toepassen, wat zorgt voor een naadloze ervaring.

Kenmerken:

 • Levert winkelbonnen aan jouw klanten bij hun aankopen.
 • Bevat de mogelijkheid voor klanten om winkeltegoed te kopen (of cadeau te doen).
 • Hiermee kun je je coupons en cadeaubonnen van een merk voorzien die passen bij de stijl van jouw WooCommerce-winkel.

Prijs:

 • Licenties voor één site voor Smart Coupons beginnen bij $ 49 per jaar.

Samenvatting

Indien je extra functionaliteiten wilt toevoegen aan je webwinkel kun je met de bovenstaand beschreven WooCommerce extensions al oneindig veel doen. Daarnaast kun je nog tot wel 400 andere officiële plugins vinden in de WooCommerce-repository.

Neem gerust contact met ons op indien je nog specifieke vragen hebt over WooCommerce of iets geheel anders, we helpen je graag verder!

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer de nieuwste mogelijkheden.

Gerelaterde artikelen